5 månader om 1 vecka och jag har glömt att ta några bilder på honom den sista månaden.

Den första perioden, ca 1,5 månad, ja kanske till och med mer hade jag väldigt svårt att få till en bra kontakt med Zap. Som jag skrev i förra bloggen om honom så kändes det mycket som att jag mest var den tråkiga bromsklossen som han helst inte ville ha sitt liv. Det var rätt kämpigt, jag har helt klart dåligt självförtroende sedan Pep och kände bara inte en hund till (även om det var väldigt olika saker).

Men nu känns det helt annorlunda, det kom smygande med att han började lyssna mer och mer på rösten. Och sen har det liksom bara fortsatt 🙂 . Nu tycker jag att vi har mycket bättre kontakt, visst ibland blänger han på mig och jag kan verkligen se hur han tycker jag jordens tristaste som hindrar honom i hans partyliv.

Vi har mest tränat grundträning i agility, lite grundträning i lydnaden, lekutveckling och lite shaping av tricks. Han är duktig, ffa på agilityhandlingen, alldeles för duktig. Det är svårt ibland, man tänker att man skall bara testa typ något som står uppställt när man typ ändå tränar något annat. Nu har jag råkat testa boxhörn, threadlar osv mellan hinderstöd då och han är väldigt duktig på handlingen men det är inget vi tränar på egentligen. Lekutvecklingen ffa komma tillbaka med leksak är det som går sämst, han behåller mer än gärna leksak och kan springa iväg med dom. Jag har kört massor av byte av leksak osv och det har blivit bättre men det fattas en hel del fortfarande.

Vi har tränat en hel del på olika typer av cirkelarbete för agilityn och han är rätt duktig men också en jäkel på att blindbyta. Han är väldigt följsam men inte riktigt lika lyhörd för inbromsningar som Pep. Han kan flänga förbi mig i fullfart.

Han är väldigt rolig att jobba med, han är på utan att vara stressig. Leker bra och är både koncentrerad och uthållig, inte mycket att klaga på förutom att han skäller och skriker i högan sky när jag jobbar med annan hund. Extremt avundsjuk får man nog säga.

Han är inte släppt mer på får, vi konstaterade att han får nog stå på tillväxt och mogna lite till. Dessutom hade vi ju lite problem med kontakten i början och det torde nog inte bli bättre av att han får härja i fårhagen och jag skall försöka få till någon typ av träning av det. Han är supermega tänd, väldigt allvarlig och man får nog lägga lite press på honom när man börjar träna och det känns som att han är för ung för det.

Det känns som han skakade av sig händelsen med hunden som blev arg på honom. Han är fortfarande framåt när det gäller andra hundar, har bara sett honom rädd när det var en stor hund som var väldigt på. Det tyckte han var kul men läskigt så jag tror inte det har något med det som hände.

Jag tycker fortfarande att okomplicerad en bra sammanfattning av Zap, han är rätt jobbig för han är på, har en väldigt stark vilja, är mycket medveten om vad som är bra/roligt och mycket aktiv men han är liksom inte dum. Det är mer att man får försöka få honom att lägga energin på enbart saker som jag vill att han skall lägga den på. Han är liksom okomplicerad med massor av självförtroende :), mycket viktig om han får säga det själv. Viktigast av alla, typ 😉 !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.