Jag skulle verkligen vilja ha fler små tävlingar, fler kvällstävlingar. Det är synd att vi inte har ett smidigare system att ansöka om tävlingar. Ett helt år innan är lååång tid, skulle vilja kunna söka typ 3 månader innan.

Igår var vi på en ganska liten kvällstävling i Varberg. Det blev inga resultat men det var många bra bitar. Jag sprang med Tux och Elins Lix. Lix är en fantastisk agilityhund, massor av tryck och smidig. Dessutom är han välutbildad 🙂 . Jag har tränat honom ett par tre gånger på hemmaplan och det har varit skoj och nyttigt att springa med annan hund. Dessutom är han utbildad på lite andra handlingstekniker som jag inte har kört så mycket på Tux. Givetvis passar jag på att känna mig för, det är utvecklande.

I agilityklassen igår chansade jag inte tillräckligt i starten med Lix, skulle ha gått ut en bit till vilket gjorde att jag inte kunde ge honom den rätta linjen till hinder 4:a = vägran. Sedan gick väldigt bra till näst sista hindret, där jag förmodligen var lite snabb med att flytta mig innan Lix fäst på baksidan av hindret = disk. Tux diskade jag på vippen då han gick tidigt, i övrigt gick han kanon. Med honom gick jag ut längre i starten och då var det inga problem, bra med två hundar helt klart.

I hoppklassen började jag med Tux, han gick kanon till slutet av banan där han drog iväg och tog ett hinder som han inte skulle ta. Vet inte om jag var sen i placeringen, det var vilket fall en lurig fälla som vi gick rakt in i. Lix fick en rivning tidigt och sedan fick vi en vägran där jag tror jag var lite halvdant placerad så han trodde han skulle in mellan hindren. Men återigen kändes mycket bra, det var någon sväng som var lite yvig men känslan var ändå bra när vi sprang. 🙂 Lix drämde till med näst snabbast tid trots vägran, som sagt han är en grym agilityhund.

En bild på Tux från SM, taget av Stefan Borg

Ett svar

  1. Såg den fina tiden på Lix, imponerande att han hann med en vägran på den tiden 🙂

    Det är himla tråkigt med den långa framförhållningen för att söka tävling, men en början till förändring vore om fler sökte dispens för att arrangera mindre tävlingar. Dels har jag en känsla av att C-AG för tillfället är rätt generösa med dispenser (det ändras ju beroende på vilka som sitter i C-AG och vad dom har för policy) och dels så kommer det om inte annat visa om det finns ett behov av att minska den där långa framförhållningstiden => kortare ansökningstid = fler tävlingar (vilket ju måste ligga i ALLAS intresse).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.