Nu har fåren kommit till vår hage och vi har hunnit valla 3 pass. Fåren är rätt rädda för människor så det är annorlunda mot de får jag har vallat på innan som typ bara springer rakt över en. Det blir även annorlunda för Pep som är van att köra fåren rakt över mig (fast han inte får). Det kommer bli en kul sommar 🙂 . Pep har fått ha lina på sig för han är inte helt lydig, tar inte stoppen mer än när det behagar honom. Det fungerar rätt bra med linan, han är mycket mer hund i vallningen nu.

Sen kunde jag inte hålla mig, igår när vi väntade på husse så fick Zap komma ut i fårhagen. Hej och hå, väldigt oplanerat men jag satte Peps lina på så jag kunde få stopp honom. Han var så coooool 😀 . Inget direkt jagande eller flängande utan när fåren rörde sig så följde han, när de stannade så la han sig och sen försiktigt upp. Han är rolig, galen men med huvud med sig hela tiden. Måste nog försöka skaffa mig en plan för hur jag skall göra…hjälp!

Pep med lina…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.