Pep tog sig en liten flygtur över a:et i lördags. Det var inte helt lyckat. Jag tycker han blev väldigt försiktig efter det och han behöver inte bli mer försiktig. Däremot så verkar det inte ha gett några bestående men, tränade A:et idag och det gick bra. Jag har ju försökt att få ett längre språng över nocken i och med de springande kontaktfältet, jag antar att detta är lite av konsekvenserna på okänt A som förmodligen är högre än det vi oftast tränar på.

I eftermiddags tränade jag på klubben själv. Försökte klura lite på hur jag skall få mer fart på Pep (den eviga frågan). Konstaterade att jag fortfarande dras med ett problem som jag har sagt att jag skall göra något åt men jag har verkligen inte kommit så långt med det. Pep drar ogärna ifrån mig, han verkar dessutom rätt osäker på när han kan/ska göra det. Jag tenderar att fastna i att det är jag som skall vara farthållaren men det är rätt begränsande eftersom jag inte är Usain Bolt. Pep måste vilja driva på mer utan att ha mig som farthållare. Jag tror jag har varit lite ovillig att träna detta för med Tux har jag haft det motsatta problemet. Jag springer gärna vilket gör att Pep sällan behöver driva förbi mig men idag försökte jag faktiskt rigga det lite så att jag stod och väntade in honom när t ex kommer ut från tunnel så att han åtminstone har möjligheten att driva/springa förbi mig.

Till och från är det jobbigt att det ofta känns så motigt med Pep, denna helgen har verkligen varit en sådan helg då det känns motigt. Först oroade jag mig för jag trodde han hade ont någonstans. Det såg lite konstigt ut ibland när han gick men det verkar ha berott på slitna trampdynor som har sprickor. När jag väl beslutade mig för att tävla så var det en person som upplyste mig om att Pep såg långsam ut. Det var i all välmening, så han inte var skadad eller så. Men det påminde mig mycket om att han inte är så snabb vilket förstås är skitjobbigt (plus oron för eventuella skador). Jag tyckte han kändes försiktig i hopploppet och jag ser att det är skillnad på hopploppet och första delen av agilityloppet, ffa ser man att han trampar om mer i hopploppet än i agilityn. Eftersom han har gått hårt, lekt mycket mm både lördageftermiddag och söndag utan att visa några konstigheter alls så kan jag bara tro att han faktiskt blev lite rädd efter kraschen på A:et.