Tävlingen då Pep tog sin första pinne 😀 .

Pep blev tvåa i hoppklassen på lördagen. Han var duktig för han fastnade rejält i slalom men fortsatte som inget hade hänt. I agilityklassen på lördagen (ej på film) blev det en hel del fel och dessutom kan han inte A-hindret så det sprang vi förbi. Han hade dock bättre tryck i agilityklassen, det är nog för att det är andra klassen och han är lite säkrare. Tux fick bara starta en klass på lördagen för min anmälan till hoppklassen hade försvunnit (mer om det nedan). Det var agilityklass och han gjorde det bra, tyvärr rev han tredje hindret men hade snabbast tid trots att jag faktiskt höll honom på A-hindret.

På söndagen rev Tux igen i början av agilityklassen och jag blev lite störd av det så resten av loppet blev skit (utom kontaktfälten). I hoppklassen nollade vi, Tux gjorde ett bra jobb men min handling kunde ha varit bättre på flera ställen. Jag var sen, till och med mkt sen och litade inte helt på min hund. Tiden räckte till en fjärde placering och jag var som sagt nöjd med Tux :). Pep gjorde ett fint hopplopp men rev näst sista hindret. Han gjorde även ett fint agilitylopp men vi diskade oss eftersom jag belönade och sprang ut innan A:et.

Jag är väldigt nöjd med Tux, synd på rivningarna men tror de beror på att han inte tränar så mycket agility och inte på largehöjd. Pep var också jätteduktig, han gillar verkligen det här med tävling. Han behöver dock bli ett par pinnhål snabbare. Han ligger ett par sekunder efter de allra snabbaste hundarna så vi har lite att jobba på. Men jag upplever att Pep inte springer på så fort som han kan och jag tycker man även ser det på filmerna, han liksom trippar lite istället för att gasa. Det är som sagt viktigt att göra rätt, vara lyhörd och sådant för honom men jag vill gärna hitta de där två högsta växlarna som jag tror han har.

Jag har 3 anmälningar som har försvunnit i SBK-tävling. Jag vet inte exakt hur men jag är rätt säker på att jag ha anmält mig till Höör nästa helg och till hoppklassen i Råådalen med Tux. Det är säkert något jag har gjort som har orsakat att de liksom har försvunnit sen när jag skall betala. Men tydligen så var det fler som hade upplevt samma sak enligt arrangören Råådalen, så kanske det är läge att vara observant att man verkligen anmäler sig till de tävlingar man tror sig anmäla sig till.

3 svar

  1. Grattis till pinnen och fina kontakfält 🙂

    PS Själv är jag mycket nöjd med den genomtänka och konstnärliga filmingen av slalom i det andra hopploppet 🙂

  2. Ja, tack för filmningen 🙂 Blir så full av skratt och glad när jag hör Elins hejarop. Tror Pep kände allvaret, måste vara stora grejjor på gång när folk hejjar sådär 🙂

  3. Grattis till fina lopp och pinnar. Själv har jag tagit för vana att kolla på anmälningslistan på sbk-tävling efter betalning för att se att alla hundar är med i alla klasser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.