Hade satt en tidsfrist till maj då jag skulle bestämma mig hur jag skulle göra med kontaktfälten. Jag har gått en kurs för Silvia Trkman som slutar nu. Det här med internetkurser är inget som passar mig väldigt bra och jag tycker att kursen har varit sådär. Man får absolut hjälp men det känns som mycket blir osagt och det är svårt att veta om man skall fråga vidare eller om det står någon annanstans. Det är helt enkelt svårt att hänga med tycker jag.

Jag har tränat på en hel del med Pep men har hela tiden haft problem med att så fort han skall gå över till en belönings som ligger still/är utlagd så faller hela beteendet. När Pep har drag framåt mot kastad boll eller om jag ligger framför så ser det verkligen jättefint ut i mina ögon och det går fort som fan :). Men den stillaliggande belöningen har inte den dragningen och då börjar han hoppa. Han springer på jättebra mot belöningen men han behöver det där extra draget känns det som för att bibehålla stegrytmen. Det är likadant om jag lägger ut tunnel. Han tycker det rätt roligt att springa till den stillaliggande belöningen men inte lika häftigt som när han får jaga, dessutom blir han lättare uttråkad när belöningen ligger stilla. Han är ju lite sådan herr Pepster, inte så het av sig själv utan man får skapa häftiga situationer till honom. Det gillar han 🙂 .

Filmen ovan visar hur det kan se ut. De gånger han hoppar beror på att jag kastade bollen så den stannade innan han hade sprungit av balansen (en gång hoppade han nog för han halkade gången innan).

Igår bestämde jag mig för att ta en paus med springande kontaktfält på balansen utan fokusera på att få ett springande A-hinder. Dels är förstås det att jag vill komma igång och tävla och dels är det att jag känner att jag faktiskt inte har en bra lösning på mitt problem. Det kan hända att problemet löser sig med att han blir lite hetare (för det är där jag tror haken är) generellt sett. Jag kommer nog träna vidare men kommer köra på dom stoppade till att börja med på tävling. Trist men rätt skönt att ha kommit till ett beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.