Vi lyckades med 4 nollor i dag, det tillhör inte vanligheterna. Vi tävlade inoff i Ystad och tanken var att Pep skall få mer tävlingsrutin och Tux skulle få träna kontakfält och det känns som det blev mission completed.

Pep öppnade med en försiktig nolla i hopp 1. Han går inte långsamt men han trycker inte heller på, lägger in lite extra steg och är som sagt lite försiktig. Bäst är slalom där han faktiskt är rätt snabb och försöker öka. Det känns bra, farten mellan hindren är lättare att jobba på tror jag och jag hoppas att han med mer rutin kommer att våga ta för sig mer. Pep blev tvåa i loppet.

Sen fick Tux gå agility öppen och han förvånade mig genom att stå mycket stabilt på kontaktfälten fast jag sprang iväg långt ifrån honom. Tux vann klassen.

Sedan var det öppen hopp för båda killarna. Först ut var Tux som gjorde en okej nolla, jag kände mig lite förvirrad över banan som gick runt och runt så jag hade kanske kunnat trycka på mer och jobba på mer. Tux blev tvåa. Det stora glädjeämnet var ändå Pepstern som nollade igen och som ökade tempot, ffa mot slutet av banan. Pep var bara drygt 1,5 sekund efter  den konkurrenskraftiga klass3-hunden som vann vilket var en positiv överraskning för mig. Det finns kanske hopp om livet ändå 😀

Peps lopp:

Dessutom så har Tuxlingen Soya blivit Svensk Brukschampion (spår), så duktiga! 🙂

13 svar

  1. Pepster for President, han kommer att bli något stort när han blir stor 🙂

    Visst är det kul med klass 1 banor 🙂
    Tror jag ska stanna i klass 1 med Bibi 🙂

  2. Jag tycker att han går jättefint, jag blir faktiskt helt rörd av att se hur han anstränger sig och tänker för att göra allt rätt! Sedan så är han enormt tight överallt och har jättefint slalom 🙂

  3. Tack för alla kommentarer! Lilla söta Pep 🙂 Han har det inte lätt med sträng och ambitiös matte men han får mycket beröm, pussar och kramar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.