Sedan påsken har det blivit mycket agilityträning av någon anledning. 🙂

Med Pep har jag försökt att vara duktigare på att växla mellan rena fartbanor och mer handling. Jag har inte kört så mycket fartbanor med Pep tidigare, mycket för att jag blev lite bränd av Tux som var osvängbar ett bra tag och det slår till då och då igen. Pep är då tvärtom, svänger snävt som fan men har inte tillräckligt med fart. 😀 Tror ren fartträning är bra för honom, han trycker inte på 100 % även om tillfället ges.

Igår var det träningstävling på klubben. Jag är nöjd med Pep, framför allt tyckte jag han gick riktigt bra i hoppklass. Han var lite mer tveksam i agilityklassen dessutom halkade han när han försökte trycka på i slalom. Vippen var däremot fin 🙂 . Hoppklassen var bättre för han ökade farten genom hela banan och trots att jag tycker att blev lite stillastående på slutet med ett bakombyte så gasade han verkligen på. 🙂

Tux har också fått hänga med, dels tävlade han på Gåsahoppet fast utan framgång (många finfina delar men jag tänker lite mkt Pep när jag handlar så det blev även fel pga detta) och sedan var han med på träningstävlingen igår. Han har även tränat korta sekvenser då och då. Tux har sett finemang ut vilket är väldigt glädjande. Det som har hänt var att han i vintras såg stel ut efter träningar, ömmade till och från i ena frambenet. Men efter ytterligare en behandling mot anaplasma så har jag faktiskt inte sett något sådant alls på honom trots att han har gått mer än i vintras. Mängden antikroppar var väldigt låg hos Tux, därför kändes det tveksamt till om det kunde vara det och Malmö Djursjukhus sa att det inte var det. Hursom så verkar behandlingen gjort honom gott och det är jag väldigt glad för.

Tux har även tävlat rallylydnad med 100 poäng av 100 i nybörjarklass så nu får vi fortsätta i nästa klass. Det är vår pensionärssysselsättning så vi får väl ta det lite lugnt då Tux inte verkar tycka han skall vara pensionär än.

Här är en film på Pep, stativet står lite fel så ett hinder är utanför bilden i de första filmerna.

4 svar

  1. Vad fint han siktar! Hade jag inte vetat hur mycket du jobbat/jobbar med farten så hade jag inte tänkt på det alls. Tycker det ser väldigt bra ut!

  2. Tack snälla, visst blir man lite “himmablind” men det är som du säger Marie, jag har slitet väldigt mycket med farten och det är ju bra om det börjar ge lite resultat. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.