Förra tisdagen var Peppelito grymt laddad så det var riktigt roligt att köra med honom. Han var rätt laddad igår men inte riktigt så laddad som förra tisdagen. Men jag tror det hela berodde lite på att det var en svår bana, för svår för oss vilket gjorde att det hela blev lite rumphugget. Det var flera threadlar och serpentiner med push på raken vilket varken han eller jag klarade. Framför allt fick jag blyfot efter ett tag och kände att jag inte gjorde det där så himla bra själv. När vi gick över och gjorde enklare sakers om vanliga serpentiner så tycker jag han fick upp farten igen. Det är väldigt tydligt att Peps respons på att han känner sig osäker är att sänka farten och intensiteten och ta det väldigt försiktigt.

Men under träningen insåg jag att Pepstern har väldigt dålig förståelse för threadlar, in mellan hinder förstår han men threadlar där jag bara vill att han skall skifta linje till exempel in i tunnel eller på ena eller andra sidan av hinder grejjar han inte alls. Det får bli kvällens träning 🙂 .

Påsken kommer att bestå av vallningskurs för Pep, agilitytävling för Tux, vallningskurs för Pep, agilitytävling för Tux och tillsist kanske vi kan vara hemma en dag då där på slutet 🙂 . Jag är sjukt nervös för den här vallkursen för jag vet att det alldeles för ofta renderar i att jag blir besviken på Pep och på mig själv.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.