Hoj, hoj, vet inte riktigt vad jag skall skriva, det är ens sådan berg- och dalbana det här med vallningen. Pep och jag har gått 3 privata timmar för Bobby Dalziel och sen har vi varit hos en kompis och vallat.

Träningen hos Linda blev nyttig för Pep, dessutom kändes det rätt bra. Det var drag åt lite olika håll då vi hade delat av fåren och så fanns ju stallet en bit bort. Pepstern fick jobba en del med att inte tappa fåren till de infållade fåren och det var nyttigt. Han gillade det verkligen också :). Vi gjorde en några hämt, han är okej men de är inte bra. Han ser oalert ut, lite långsam och han ger ett tveksamt intryck.

Sen var det här med de privata timmarna med Bobby. Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag känner. Jag hade inte riktigt bestämt mig för vad jag ville ha hjälp med när jag kom dit. Jag hade det här med farten som ett problem och sen funderade jag på att ta något helt nytt som t ex delningar som jag inte kan alls. Jag gjorde det förstås svårt för oss alla genom att välja fartproblemet.

Pep svarade inte upp på pyschande eller swoschande med pisken, han springer möjligen lite lite fortare men han blir liksom inte alertare. För egentligen så ser jag det som det största problemet – att han ser slö, oalert och lite ointresserad ut (sluggish är ett bra engelskt ord). Det visste jag ju om, vi har testat det där massor. Sen ville han driva med Pep i lina och han blev väldigt förvånad över hur mycket Pep drog och att han var så på fast han hade lina. Han blev också förvånad när Pep försökte ‘äta’ lite får när vi stod inne i ett hörn. Han är som sagt lite lurig på så sätt Pep.

Bobby ville även testa att skicka Pep på ett hämt när fåren sprang från honom för att se om man skulle ta i mer. Tyvärr var fåren inte så samarbetsvilliga så situationen uppstod aldrig men Bobby konstaterade att Pep förmodligen skulle ta det som behövs men att det troligen skulle få andra konsekvenser som att han snävar in mycket bakom osv.

Det kändes som Bobby blev jäkligt uppgiven och det gjorde mig ledsen. Det kändes bara så jobbigt men sen visade det sig att han hade varit det med de andra den delen av dagen och dagen efter var tillbaka som första dagen så det hade nog inte Pep och mig att göra 🙂 . Hur som helst så tyckte han att jag skulle jobba mycket med drivningarna, låta Pep driva mycket. Inte göra hämt på förrän drivningarna sitter bra så att han verkligen kan få gå med fåren länge. Hans tanke var då att det skulle motivera Pepstern eftersom han verkligen gillar att gå och putta på fåren.

Det är så himla svårt för först sa han att Pep nog inte kommer bli så snabb och det gillade han inte. Men sen sa han att det kunde vara värre och det hade varit om han var mesig när han skall driva för det var det värsta han visste, hundar som ber om ursäkt när de kommer bakom fåren verkligen useless 🙂 . För att sedan avsluta med efter en stunds funderande att säga att Pep nog kommer bli mycket snabbare men det kommer ta tid. Jag vet inte om han sa det för att ville hålla kunden nöjd eller om han klurade på något.

Det som gör mig lite tveksam och lite negativ är att jag tyckte att träningen var tråkig. Tråkig för mig och tråkig för hunden. Otroligt mycket tid spenderades på att bara snacka och då kunde hunden bara få ligga och glo. Sista dagen låg Pep 75 m ifrån oss och kanske 50 m från fåren, ingen action alls. Vet inte om jag tycker det är så bra. En annan sak som jag inte gillade så mycket var att när Pep hade gjort något dumt så blev Bobby så fokuserad på att korrigera bort detta, han ville hela tiden komma in den situationen igen så att han missade allt bra som Pep gjorde. Själv vill jag verkligen faktiskt ge Pep den feed backen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.