Det har blivit mycket vallning de senaste dagarna. I torsdags var vi hos Marianne Klima ute i Häckeberga och tog en privatlektion. Det blev en bra träning för både mig och Pepster, lugnt och fokuserat. Det kändes bra så dit kommer vi åka fler gånger.

I lördags åkte Elin och jag till Seemework och vallade där på en stor flock får. Det blev en riktigt bra träning det också. Det var skoj att se Pep på den stora flocken, nyttigt för både honom och mig (han var så trött i huvudet efter). Vi har haft problem med drivningarna men det visade sig vara ganska bra att träna det på denna flocken, dels flyttade dom sig rätt lätt och dels så var det inte så lätt för Pep att smita runt. Det blev väldigt bra helt enkelt och det kändes bra att kunna verkligen berömma och berömma. Annars brukar det bli att jag säger bra och sen har jag typ tappat honom men nu tuffade det på 🙂 .

Idag hade jag tänkt att ta det lugnt men blev ändå nedlockad till Lottie där Madeleine Vinborg hjälpte mig lite. Det blev mycket information och jag känner mig så dum för jag kan inte få in allt. Men en sak sjönk verkligen in och det är att jag ofta är vriden mycket mot Pep och det trycker honom ifrån mig. Om jag istället vrider upp mot det ställe han skall eller mot fåren så kommer det vara lättare för honom att gå rakt (och en massa annat). Prövade lite och satan vad svårt det var för mig (sitter i ryggmärgen att glo på Pep precis hela tiden), men jag tror hon har rätt där.

Det har verkligen varit en trevlig helg men satan i gatan vad jag är trött nu 🙂 .

På det hela taget tycker jag att Pepstern har gått bra, tagit träningen bra. Han är inget fartvidunder men jag hoppas Marianne har rätt, att det inte kommer vara ett problem för honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.