Efter Serengeti for vi vidare men det kändes lite konstigt för hur skulle något kunna toppa Serengeti? Bilden nedan är på vägen från/till Serengeti, man kan se några  av Massajernas hus.

Vi hade bestämt att vi skulle vandra en dag, det skulle vara lätt till medelsvår vandring. Vi visste inte riktigt vad den skulle innehålla men man hoppades på att få se lite djur av ofarlig sort. För att gå vandringen så var man tvungen att ha med sig en beväpnad ranger så det kändes lite småfarligt :). Tyvärr blev vandringen ingen större hit, vi fick inte se så himla mycket och dessutom blev jag sjuk (magsjuk eller höjdsjuk). Vi gick ned för en utslocknad vulkan ned i den gamla kratern som hade en sjö i mitten. Vissa delar av året var sjön nästan held fylld av flamingos men inte när vi var där. Det var väl det som var haken tror jag, inga flamgingos = inte så intressant. Robert har tagit panoramabilden nedan, större om man klickar på den.

En rovfågel vi såg  på vägen upp till Empaki.

Eftermiddagen och kvällen blev för min del jobbig som fan men som tur var så släppte det hela till dagen därpå. Då klev vi upp tidigt på morgonen och åkte ned för nästa utslocknade vulkankrater, Ngorongoro.

Ngorongoro National Park är väldigt populärt då det är den nationalpark som ligger närmast Arusha. Det gör att man ser mycket jeepar och djuren beter sig lite annorlunda mot i Serengeti. De är mindre vaksamma och man får lite zookänsla. Men lite bilder blev det 🙂 :

Pussandes schakaler..

Hyenor såg vi i massor i jämförelse Serengeti. Jag tycker Hyenor är häftiga djur.

Nummer 5 i Big Five…Detta är svart noshörning, det finns 2500 kvar i världen. 52 av dessa finns i detta område så det är verkligen en raritet. Det sker ingen tjuvjakt i detta område enligt guiden eftersom de är så hårt kontrollerade av rangers som har full koll på vart de är. Problemet är den väldigt långsamma reproduktionen där de är dräktiga en bra bit över ett år och det tar lång tid mellan dräktigheterna.

Elan antilop, den största antilopen, dessutom mycket skygga sa guiden.

Zebror småbråkar en del, börjar med att klia varandra och sen blir någon sur och så är det igång.

Kom man nära lejonen? Ja! Och inte såg lejonet så nöjd ut när skuggan försvann heller, snopet liksom.

Ett sumpområde nere i Ngorongoro.

Ett alldeles nyfött gnuföl!

Lortgrisar!

Ett svar

  1. Åh, jag måste tillbaka till Tanzania någon gång! 🙂

    Saknar dessutom noshörningen i mina Big5. Bara en sådan sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.