Pep har hunnit med sin andra tävling, två hoppklasser i Vallensbäck. Det resulterade i en disk och en med 10 fel. Pep hade verkligen förstått det här med tävling, det gick fort för honom att fatta 🙂 Han ville bara in på banan och det är ju positivt med tanke på att vi har haft lite svårt med att bli laddade. Han saknar lite hinderkunskap känner jag, det blir lite att jag babysitter lite mer än vad jag vill så det måste vi får ordning på. Pepstern hade en hel del problem med mattan så det var även rätt slirigt för honom, det gjorde till exempel att i andra klassen så rann tålamodet ut i slalom, det gick helt enkelt inte fort nog tyckte han och så drog han förbi de sista pinnarna. Jag blev lite förvånad över att han hade problem med mattan, trodde att han skulle ha lätt för den. Jaja, det får bli ett framtida problem.

I veckan gjorde Pepstern illa hornhinnan. Det tog någon dag innan jag upptäckte det. Innan det var han väldigt märklig under ett par agilityträningar och jag kände mig såååå besviken på honom. Han kunde inga slalomingångar, tyckte säcken var jobbig och var lite mesig till och från. Jag kände verkligen att nu ger jag upp, så det var enormt skönt när det fick sin förklaring. Nu är han bättre men behandlas fortfarande med ögondroppar.

Tux har gjort sin andra start i rallylydnad. Denna gång fick ihop 96/100 och blev 5:a på det. Vi fick 4 poängsavdrag på en sådan där tysksväng. Jag glömde och säga till Tux att han skulle gå runt och så han kom upp på fel sida en kort stund för att sedan byta till rätt. Han var bra taggad denna gång 🙂 . Rally är lite konstigt, har inte alls förstått bedömningarna. Det var en hund som jag tyckte gick rätt okej men den släppte liksom kontakten på raksträckorna men bra kontakt när det hände något. Det fick jättehöga poäng. Jag antar att jag tänker för mycket lydnadslydnad.

Idag har jag suttit som domarsekreterare på vallhundstävling. Det var lärorikt och rätt skoj men satan i gatan så kallt. Kan konstatera att jag vill ha får att träna på nuuuuuuuuuu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.