Första delen av min reseberättelse.

Vi startade vår resa tidig morgon och hamnade efter många timmar på flyget på Kilimanjaro Airport framåt kvällen. Första natten sov vi ett ganska sunkigt hotell i tätorten Arusha. På morgonen dagen efter var vi väldigt sugna på att komma igång med safarin men det var lite administration inne i tätorten innan vi kom iväg. Dessutom var det en ganska lång transport till parken. Fast det är roligt att se lite hur folk lever. Jag tyckte det var rätt mäktigt rent visuellt när vi kom ut utanför Arusha och såg Massajerna komma med sina boskapshjordar. Det är något speciellt med de där färgglada dräkterna, getter och damm som virvlar upp :).

Lake Manyara är en ganska liten national park och det var den första parken vi besökte under resan. Den halva dagen vi var där räckte nog ganska bra för att se det mesta av parken. Det var väldigt lite vatten i sjön som upptar stora delar av parken och det gjorde att man till exempel inte kunde se flamingos på nära håll.

Här kommer två översiktsbilder från parken:

Vi fick se ganska mycket djur tycker jag. Det var ganska svårtfotat i parken på grund av träden, det blev mycket skuggor blandat med starkt ljus. Vi såg inga kattdjur men mycket annat, här kommer en blandad kompott:

Ibland händer saker snabbt och det är svårt att vara beredd. Den här Impalan kom gående bland aporna men helt plötsligt var den på väg att nästan snubbla på en apa. Men istället satte den fart och hoppade över 🙂 .

Vi övernattade nära parken. Stället hette Migunga Tented Camp och nedan finns en bild på ‘matsalen’. Själva tälten vi sov i var ganska slitna och kändes inte helt säkra med eluttag som såg helt livsfarliga ut. Det fanns mycket apor i trädgården. De hade kissat utanför vårt tält, det STANK alldeles fruktansvärt. Tydligen delade jag även säng med en groda. Eller den hade kommit in i tältet och in under mitt myggnät, därifrån kom den inte ut.

 

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.