Det har blivit glest mellan gångerna sedan fåren åkte in i början av december. Jag har verkligen saknat det och skulle verkligen vilja göra det tragglandet som jag behöver göra med Pep nu under vintern. Vi var och hälsade på Peps brorsan Sams matte Victoria och fick träna lite på deras får. Vi satte lina på nästan direkt för att börja traggla med fösningarna som är en så stor akilleshäl för oss båda.

Funderade lite på vägen hem om man liksom alltid måste göra rejäla missar när man är nybörjare på något? När jag började med agility så fick vi inte lära oss så mycket om kontaktfälten på nybörjarkursen. Det var typ bara att hundarna skulle sätta en tass där och det var allt. Mycket riktigt så hade jag rätt stora problem med Ozzys kontaktfält under perioder..Med Pep känner jag att det verkligen är ett problem att det lades så lite vikt vid fösningarna. Det skulle ha varit typ tvärtom mot vad vi gjorde, 90 % gå med djuren från mig hade nog varit en bra mycket start för Pep. Jag har ju själv tränat

Nu har jag vilket fall förstått att vi måste få ordning på detta och då återstår bara problemet att jag måste kunna träna det på egen hand. Jag tycker att det är svårt som attan, jag har riktigt dålig känsla för hur han skall gå och hur jag skall göra (oavsett om jag har lina eller ej). Idag hade vi som sagt lina och det fungerade mycket bättre än tidigare. Ett problem med lina har varit att Pep har blivit så hämmad om han skall göra något annat och ha linan hängande. Idag kunde vi växla mellan att låta honom fösa och sen få göra lite saker som är lättare för honom med linan hängande utan att han blev alltför störd för att sen växla tillbaka till fösningarna.

Vi skall gå kurs för Karin Söderberg om ett litet tag så då skall hon få traggla och åter traggla med mig så att jag kan klara av att träna själv. För där ligger största problemet. Jag tycker att jag har  tragglat det en hel del under senhösten men jag tror att jag helt enkelt gör mycket fel så att Pep inte riktigt fattar och därför går det extra långsamt för oss utvecklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.