Kan inte smälta att jag har fått en hund som är helt tyst i agilityn. Det hörs inte ens när han springer, det är som att springa agility med en katt 😀 . Skall väl inte ropa hej än för de kan ju börja skälla när de tänder till mer men av någon anledning tror jag inte Pep kommer skälla. Jag är helt lost på banan när det är helt tyst, det känns helt konstigt.

Bodil har skrivet ett bra inlägg om hoppteknik. Jag har oroat mig en hel del för Peps hoppteknik. Jag tror att det största problemet är styrka men jag är inte säker. Jag har kört en hel del hoppteknik till och från med honom. Där har jag inte sett något större fel än just trycket/kraften från marken. Sen när man springer banor/kombinationer mm så är det svårt att ha koll eftersom man behöver fokusera på sin egen uppgift. Pep har svårt att hoppa däcket vilket har gjort att jag oroar mig mer igen (går upp och ned). Problemet med däcket är att han har slagit i övre delen med baken och eftersom vi har delbara däck så har de delat sig. Det har gjort att han tycker att det är lite läskigt och hoppar då förstås ännu lite högre.

Igår avslutade vi träningen med att köra en u-bana och då tittade jag rätt mycket på hur han hoppar. Ibland hoppar han lite högt framför allt är det rumpan som hamnar högt. Jag är inte riktigt säker på varför men det verkar vara när han samlar sig lite för på raksträckorna tyckte jag att han var bättre än tidigare. Han kunde trycka på bättre utan att tappa ‘balansen’ över hindren och då blir hopptekniken bättre, flackar ut mer. Gah, måste verkligen ta tag i det där med filmandet!!

3 svar

  1. Før jeg leste den siste setningen, skulle jeg til å skrive en kommentar om filming. Det er nemlig sånn jeg holder orden på Kulings hoppteknikk (og Orkans løpende felt). Jeg har nemlig MER enn nok med å holde orden på hvor hunden befinner seg uten å kræsje i hindrene når jeg springer selv :-p

  2. När de blir äldre och ordentligt färdigmusklade får de bättre kontroll över bakändan i hoppen, innan dess kan den “flänga ut” och bli lite hög – hoppteknikträning är guld! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.