Idag var vi iväg och vallade för ny instruktör, Andreas Eklund. Det fungerade bra, lugnt men noga. Vi tränade på att få till fösningarna. På att försöka få Pep att verkligen flytta djuren, att inte bara gå efter och så förstås på att han skall gå rakt. Först försökte vi med lina men det fungerar inte så bra på Pep, han blir rätt hämmad av den. Men jag tyckte det fungerade bara utan, han höll bättre avstånd än vad han kan göra. Däremot gick han inte ‘rakt’ utan visade prov på sin fina glidteknik där han liksom bara får in fåren i en cirkel och så vips är han bakom dom. Vi gick lite på varsin sida av Pep vilket gjorde lite lättare för mig att se när han gled iväg plus att jag fick hjälp (för det är ett problem, jag ser det oftast inte förrän han liksom redan är på väg och då är det försent). Vi la/stannade honom ned när han inte gick rätt och det kändes som det funkade.

Nu blir det lite att han liksom bara går efter fåren men det känns som att det hänger ihop mycket med att han fortfarande tänker lite runt. Ibland har jag sett han liksom börjar driva dom med mycket mer kraft och då blir det en helt annan sak men jag kan liksom inte riktigt få fram det där mer då och då.

I onsdags var vi och tränade agility inomhus. Han taggar riktigt mycket på att få träna med andra, inte att han skäller och gormar utan han blir liksom laddad. Det är bra 🙂 . Dock upplever jag fortfarande att han har riktigt svårt att klara av fart, svänga och hoppa. Något måste liksom bort och då blir det farten. Han gasade på riktigt rejält några gånger och det ser konstigt ut, svårt att förklara men det är som han inte riktigt får ihop det fysiskt bara. Men det är kanon att han själv verkligen försöker, jag tar det som ett tecken på att han kommer öka takten när han liksom klarar av det 🙂 .

Det har varit några som har frågat hur Tux mår och han mår prima 🙂 . Efter nyår tänkte jag ta tag i lite agilityträning med honom men nu pysslar vi mest med trix och lite lydnad.

Han har vid 20 månaders ålder fortfarande ett väldigt valpigt sätt att röra sig på. Han är liksom väldigt lös och ledig, slänger och far med alla benen. Jag tror att det är därför han har så svårt att kombinera fart med massa andra saker, han på något sätt inte vuxenstadgan i kroppen. Ber bara en stilla bön om att den kommer 🙂

Ett svar

  1. Kuling er 17 mnd nå, og jeg ser virkelig samme tendens hos ham som du beskriver med Pep, selv om det ikke er like tydelig.

    Han klarer for eksempel å samle seg og svinge perfekt på mediumhøyde, men om jeg setter opp til large blir det lange hopp. Det ser ut som han ikke forsøker, men jeg er sikker på at det handler om at kroppen hans bare ikke får det til enda. Kuling ofrer heller svingen enn farten, men det er tydelig at han ikke er sterk nok til begge deler…

    Mer fart har han nok også på lager, men det mye som ikke er klart riktig ennå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.