Ja, nu har vi testat på att tävla i rallylydnad Tux och jag. Vi fick 86 poäng, 14 poängs avdrag på ett moment. Det kan verkligen rassla till i poängras i rallylydnaden om något blir fel. Problemet var att jag höll på att tappa kopplet när Tux skulle gå bakom ryggen på mig, det gjorde att han ryggade tillbaka och rörde skylten (big no no i denna sport), sen blev kopplet sträckt när jag fumlade runt lite vilket lades till dom 10 poängen jag tappade när Tux rörde skylten. Men resten av de 13 momenten gjorde vi prickfritt. Man behöver 70 för att bli godkänd så det blev vi ändå. Det var lite småtrevligt att tävla i denna sport så det tänker jag nog göra några gånger till. 😀

För två veckor sedan haltade Pep lite efter en cykelrunda. Det försvann snabbt (samma dag) men kom tillbaka igen efter en träning några dagar senare. Först trodde jag att det berodde på slitna trampdynor för det verkade sitta i tassen. Sen blev jag mer orolig och han fick lite striktare koppelvila några dagar. När vi i veckan var i Stockholm haltade han till flera gånger, det kom och gick. Ja, lite som grus i dojjan, det gjorde ont när han trampade på något och så försvann det. Jag har klämt, känt, tvättat, smörjt och fixat men inte hittat något alls. Det enda jag kunde se var att det var lite rött och kanske lite lite svullet runt ett par klor på ena tassen. Irriterande, idag fick pappa känna igenom honom men han fick inte fram någon reaktion han heller. Nu provar vi med att tvätta tassen med antibakteriellt och svampdödande. Nu har jag visserligen inte sett något sedan jag kom tillbaka till Skåne vilket troligen beror på att det inte är fruset här eller så har tvättandet jag började med i Stockholm (med vanlig tvål och vatten) redan haft effekt (om det nu är bakterier i klofalsarna).

En annan sak med Pep är han har verkligen vuxit till sig nu igen, han är ju bara 19 månader så det är ju hög tid. Han var grymt bakhög ett tag men jag tycker nog att det har jämnat ut sig, lite svårt att se för han har sin punkfrisyr på baken så den lär väl alltid se högre ut. Men jag tycker faktiskt han ser faktiskt lite vuxen ut nu, lär väl komma en del till men vi är så glada för alla framsteg han gör i den avdelningen 🙂 .

3 svar

  1. Kan det ha varit salt på vägarna?? Jag har sett att mina hundr reagerat på det och då bara snabbt övergående när de går där det är saltat!

    Grattis till rallylydnadsresultatet!

    Mvh Anna med Icka och Tingeling

  2. Jag trodde ju först att det var slitna och torra trampdynor. Nu är de mycket finare men när han har reagerat så har det mer varit när han sprungit fort och bromsat eller slirat till. Men nu har jag faktiskt inte sett något *peppar peppar* sedan jag började tvätta. Jag misstänker fortfarande att det har varit någon infektion i klofästet/falsen på en eller ett par tår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.