Silvia Trkmans Cik & Cap Turns, jag valde den nedladdningsbara versionen.

Cik och cap är Silvias svängkommandon, höger respektive vänster.

Själva metoden är väl inget revolutionerande men ibland är det trevligt att ha något som utgångspunkt. Jag har lärt Pep höger och vänster för agility med hjälp av hennes video. Men jag har även valt att blanda in lite av den mer traditionella metoden där man kampar runt hunden i en liten cirkel (finns bl a beskriven i Greg Derretts Foundation DVD). Orsaken till att jag även valde till att kampa var mina problem med att få intensitet i svängarna.

Silvia beskriver sin metod väldigt bra, det är lätt att följa med och lätt att praktisera. Det jag tycker är lite B med den här filmen är att ganska stor del av filmen går ut på att demonstrera hur bra cik och cap är. Det känns överflödigt och dessutom är demonstrationerna i något fall rätt tvivelaktiga. Jag tycker kanske det hade varit bättre med lite trouble shooting eller proofing. Men som sagt det är kanske en petitess i sammanhanget för filmen fyller sin funktion mycket väl. Den får 3 Loppor av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.