Fan, hade så gärna velat få en ‘mästerskapsplacering’ med Tux men det sket sig på vippen.

Vi nollade de två kvalloppen. Vi hade ‘nära-disk-upplevelse’ i båda efter matteslarv vid tunnelingång och utgång men tror det ändå räckte till två andra platser efter Jenny och Ogin. I finalen var vi som sagt snabbast men Tux hade inte riktigt tid att stå kvar tills vippen var ända nere så det blev en 4:e plats.

Han kändes fin, stor skillnad att springa med honom nu mot för 6 veckor sedan. Vi hade kommunikation hela vägen och det kändes bra helt enkelt. Nu förbannar jag mig mest för att jag inte lydde min magkänsla tidigare i höstas.

10 svar

 1. Han såg verkligen superfin ut i alla tre loppen :o)
  Nästan synd att det är slut på säsongen nu.

 2. Nej, vet inte riktigt. Sliten kanske, infektion kanske, prostatan kanske…jag vet inte helt enkelt. Vet bara att han inte kändes bra under en lång period och att jag borde ha dragit någon slutsats ifrån det.

 3. Okej, hur behandlade du, eller hur gick det över? Bara vila? Jag är lite nyfiken för jag tycker det är något odefinierbart med Steel.. mest magkänsla, inte så mycket symptom :/ Men ska börja med diverse fästingprov, när jag tar mod till mig..

 4. Vi tog ju fästingprov och det kom ut negativt och positivt. 🙂 Först tog jag ett på Malmö Djursjukhus och det var negativt men sen lite senare tog min pappa ett och det hade lägsta mängden antikroppar. När detta prov togs var Tux pigg och kry därför ansåg vi inte att det fanns någon fästingsjukdom att behandla. Hade han känts konstig eller haft konstiga hältor/stelheter så hade vi behandlat även fast mängden antikroppar är så låg. Mao till skillnad mot djursjukhuset så tittar pappa både på symptom och antikroppar. Djursjukhuset verkar vara mycket styrda av mängden antikroppar, dessutom verkar deras labb inte så pålitligt.

  Tux droppade även lite blod från snoppen i samband med infektionen, det varade i 2 dagar. Djursjukhuset ansåg att detta var prostatan och därför gjordes ett ultraljud. Prostatan var lite förstorad, godartad, förstoring. Han fick då en behandlng för det, endast några dagar. Pappar var lite mer tveksam till detta då han tycker att symptomen inte riktigt stämmer.

  Vilket fall har Tux fått vila helt från agilityträning fram november, dvs 4 veckor. I övrigt så har varit igång som vanligt. I november har jag enbart kört lite hoppteknik, fixat lite med kontaktfälten. Däremot körde vi en hel del intevallträning när vi var i Dalarna.

  I och med att han inte har visat något på 6 veckor eller vad det var bestämde jag mig helt enkelt för att testa att köra Rasspecialen.

  Så egentligen vet jag inte riktigt vad som hände när vi var i Norge, kanske bara en infektion men kan ju ha varit något annat, kanske prostatan ändå (fast vet sa att det borde inte ge infektionsliknande symptom). Kanske anaplasma men att han har klarat av det själv denna gång.

  Oavsett så har jag bestämt mig för att jag kommer vara mycket försiktig med agilityträning med honom. Jag tror faktiskt att Tux är lite sliten i kroppen, han är väldigt ovarsam med sig själv och jag har kanske inte alltid var helt omdömesfull i min träning.

  Förra gången vi när vi behandlade mot anaplasma så var Tux stel/halt i omgångar, ofta med cirka 3 veckors mellanrum. Gick över snabbt och sen såg jag inget, så det var superlurigt. Så nu kommer jag nog generellt börja i den endan om jag har en hund med konstiga symptom för som sagt det var mycket lurigt.

 5. Tack så mycket för utförligt svar!!
  Nu fick du mig att fundera på prostatan, för Steel hade också något snopproblem för en tid sen. De kom fram till att prostatan var något förstorad, men att problemet då bara var förhudskatarr. Men det känns motigt att gå till vet. när jag inte har så mycket konkret, är rädd att jag bara får betala en massa utan att bli klokare..

 6. Jag måste säga att jag var mycket missnöjd med M-ö Djursjukhus, så jag vet inte om jag tror dt helt och hållet. Det är som sagt normalt för hanar (ffa om de har tikar nära) att få lite förstorad prostata. Min fars erfarenhet av det var att de fick rätt tydliga problem bland annat med att bajsa och sådant. Det har inte Tux haft alls. Om det är prostatan så lär det väl komma igen.

  Vet faktiskt inte vad jag tror…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.