Tux har senaste tiden haft problem serpentiner, han går lite för tight och lite för rakt på så det blir nästan fysiskt omöjligt för honom att klara detta. Det som har varit lite oroväckande har varit att han när man skickar in på baksidan med höger handling sällan har några problem alls. Men när jag som på bilden nedan skickar runt hinderstödet med vänster handling river han typ varannan gång (enbart på 65 cm, inget om det är 60 cm). Det har varit grymt frustrerande och då förstås oroande. Jag har haft en liten känsla av att det ser olika ut när han kommer från de olika hållen. Från den lättare hållet så kändes det som han hoppade av tidigare, dvs närmare första stödet och därmed fick han mer plats. Medan åt det andra hållet så hade jag känslan av att han tog ett galoppsprång till innan han hoppade upp vilket ledde honom väldigt nära det bortre stödet.

Jag har tidigare testat att han hjälpbommar som håller ut honom från stöden men det har inte riktigt hjälpt den här gången. Igår tänkte jag att jag testar att sätta en bom som ‘tvingar’ honom att hoppa av närmare det första stödet. Och vad skall man säga, ‘eureka’ kanske? Vips så hoppade han så galant utan en enda rivning. På något sätt känns det som jag träffade bull’s eye när justerade avhoppet för honom, frågan är bara hur jag fasar ut bommen.

En tanke är att kanske träna mycket svänga runt hinderstödet utan att göra serpentin, så att han får en bra belöningsplacering som uppmuntrar honom att ta av direkt han rundar stödet. Det kan ju vara belöningsplaceringen i serpen som gör honom benägen att liksom dra sig mot den istället för att hoppa upp men det är bara som jag spånar, kan ju vara så himla mycket annat (i värsta fall har han ont någonstans 🙁 ).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.