Pep och jag har gått tävlingslydnadskurs hos Canis avd. Skåne och den har varit bra. Jag har lärt mig lite nytt och framför allt så har jag fått lite bättre förståelse för uppdelning av momenten. Jag har inte hunnit träna mellan gångerna som man skulle önska för vi har tränat så himla mycket annat. På sitt sätt har det varit lite trist att vi inte hade kommit längre innan kursen men samtidigt så har det varit rätt bra att gå innan man har påbörjat en massa saker. Då hinner man inte repetera så himla mycket ‘fel’.

Sista gången igår hade vi en liten, liten träningstävling. Det var lite kul att testa hur Pep reagerade på utebliven belöning och extern belöning. Jag har inte kedjat ihop några moment med honom så detta var första gången som han inte fick belöning efter moment. Han blev grymt snopen och man såg hur han tittade efter sin belöning men han gick inte alls ned sig. Han fattade den externa belöningen väldigt bra. Vi var inne tre gånger och sista gången for han ut supermålinriktat till sin belöning.

Hur som får lydnaden bli vinterns projekt när vi inte har får att träna på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.