Skoghejdan hittar man nära Fyledalen, närmare bestämt gatuadressen Ållskogsvägen i Ystad kommun. Det skall finnas lövgrodor där men jag såg bara en massa andra grodor. Jag har ingen tur med dom här lövgrodorna, vill så gärna fotografera en men hittar aldrig någon. Jag letade en hel del, fastnade i träskmarken och blev biten av massor av mygg men ingen jäkla lövgroda. Naturreservatet är en kohage med lövträd och sumpmarker. Inte speciellt promenadvänligt och inte så vacker heller men det hade man kunna strunta i om man hade hittat en lövgroda…grr.

Även om själva naturreservatet inte är något speciellt promenadområde så finns det ‘plenty’ alldeles intill. I bokskogen som angränsar finns det jättefina vägar som man promenera på, helt super.

Bilderna är tagna med mobilen.

Nummer 11.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.