Tux blev idag Dansk Agilitychampion då vi tog 3:e certet genom vinst. Nu fattas bara ett danskt hoppcert innan vi kan lämna danskarna ifred (tills Pepstern börjar tävla då om ett halvår eller så). Tux tog för övrigt sitt första danska hoppcert dec 2005 så det championatet sitter verkligen hårt inne.

I hopp 3 rev tyvärr Tux ett hinder. I agility öppen diskade vi oss då jag tappade bort mig lite och inte höll mig till planen. I hopp öppen nollade vi men vet inte var vi kom då jag åkte hem efter att ha gått av hundarna.

På träningslistan

Tux och jag måste träna tighta bakombyten, han läser inte av dom så fint som han har gjort, såg det på landslagsuttagningarna och såg det idag igen. Det andra som vi måste träna är Tux stryka när han skall gå runt på baksidan och skråa över hindret. Han rev idag och jag hade problem när jag tränade i fredags. Eftersom han ofta går så himla tight så måste han vara riktigt stark för att orka komma upp så fort att han inte river. Det har inte blivit tränat på länge och jag har tror han har tappat både styrka och teknik.

Pep har studerat agility hela dagen lång, han följer alla ekipagen mycket noga runt banan. Tack och lov har han vilket fall kommit på att han skall heja på de snabba och inte de långsamma som han gjorde innan… 🙂

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.