Förra träningen hos Peter gick så bra men denna träning….not so bra. Hur jävla svårt kan det va? Uppenbarligen skitsvårt för mig att fatta, Pep behöver dessutom service, bromsklossarna verkar slitna.

Öht så känns det som Pepstern kanske kanske börjar tända till mer och mer och ffa kanske mogna, det har varit små saker hit och dit som jag har lagt märke till. Tjuvstarter, tassande i agilityn, han är mer på mig när vi är ute om att vi skall hitta på saker (han har sedan han varit valp väldigt mycket gått och lekt själv när vi varit ute), han har hanterat saker som han tycker är jobbiga mycket bättre (t ex hästar och kor) – ja lite små saker sådär. Kanske det bara är jag som hoppas?!

Vet inte riktigt varför det inte gick så bra men en sak var förstås att han inte lyssnade till stand/steady men en annan sak var att det kändes som han bara försökte  typ ‘sneaka’ iväg med fåren 🙂 . Det kändes som han lite mer medvetet drev fåren förbi mig för att sedan snabbt försöka hämta dom igen innan jag liksom fått tag på honom vilket gjorde att det typ gick runt och runt. Typ något sådant, svårt att förklara. Men allt beror ju på att jag är så handfallen hela tiden, vallningspolletten vill inte riktigt trilla ned i mitt huvud. För jag tror att han gör så bara för att få valla mer/valla i längre perioder, vilket jag kan förstå, det känns ofta hattigt när jag vallar.

Peter säger att det är en tröst att det bara är jag som behöver lära mig, men jag vet inte. Jag tycker det är lite tungt, det är klart lättare att gå ut och träna när man vet vad man tränar och vad man vill. Men på’t igen 🙂

Peps nya mogna jag 😀

2 svar

  1. Även jag är missnöjd med träningen igår. Blev alldeles fel. Får ta nya tag nästa gång och vara på bättre humör själv kanske…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.