Andra tävlingen efter operation, kanske inte så angenäm upplevelse som Gåsahoppet. Är väldigt nöjd med Tux trots allt, kände mig själv lite ofokuserad och frustrerad (är less på knät, tycker bara att det kan bli bra nu eller gärna igår). Tranås planer är inte så knävänliga, fast jobbigast är att det känns rätt stolpigt och knackigt att springa, men men..det är väl bara att gilla läget och jobba framåt. Fram till landslagsuttagningarna så är det min fysik, mitt springande som står i fokus. Vill liksom göra min hund rättvisa 🙂 .

Två disk och två nollor blev det i Tranås, är som jag skrev inte helt nöjd med min egen prestation och handlingsbeslut. Det var dock en situation i sista klassen som jag tycker är knivig, svår att få bra. Skulle den komma på tävling igen så vet jag faktiskt inte riktigt hur jag skall handla den. Det var i sista hoppklassen, minns inte om jag har satt numren rätt men något liknande detta:

Min förhoppning var att få den gröna linjen men nej, det fick vi inte direkt utan mer den röda och då hade det också varit bättre att ta hunden åt andra hållet på 14 men jag kunde inte riktigt tänka om där. Tanken från min sida var dra iväg till 13 och kunna bromsa in så att Tux skulle samla ihop sig, Tux var dock ikapp mig när jag kom till 13 så det blev inte så mycket av den inbromsning utan istället fick en massa fart in i den situationen. Jag tror dock att det största problemet är att Tux inte riktigt hänger på mig om han inte ser vilket hinder som är nästa utan då börjar han söka efter en egen linje. I detta fallet var det nog både säcken och hinder 15 som drog innan vi kom rätt. Det känns lite som om jag jobbar för mkt på svängen på 13 så är jag lost på 14…

7 svar

  1. Jag körde ju bort Chili på en enkel sekvens innan denna situation, men kan ju säga, att jag vände henne andra hållet över 14, lite längre väg, men det kändes väldigt tajt å bra och hon mkt bra schvung å rak linje mot 15-16, så jag kunde sticka i förväg mot utgång säck. Inte säker på att jag hade kunnat trycka iväg henne lika bra, med vändning vä över 14.

  2. De jag såg som svängde hunden åt det hållet som du ritat fick dålig väg… i small var 14 inte lika vinklat, men flest “vände mot skogen” iaf dvs åt andra hållet än skissen ritad och fick till bra väg genom sekvensen, förutom att det blev axtapp runt 14 beroende på hund.

  3. Jo ni har rätt, jag är rätt övertygad om att det andra hållet än det jag tog är mkt bättre men mitt största problem är att svängen från 13 till 14 tight. Tux gled ut som fasiken.

  4. hmm.. intressant 😀 Jag tror tvärtemot, att jag svängde åt det hållet som du har ritat är en stor del (+ svängen innan korta tunneln) till att jag hade rätt mycket bäst tid. Tror inte det andra hållet kan bli lika snabbt.

  5. Men Matilda tror du inte det beror på hur bra hunden svänger från 13. För jag tänkte att om Tux verkligen följer med mig tight från så måste det vara bättre att svänga höger över 14 för han kommer liksom redan i den vinkeln, dessutom så borde det bli en bättre väg till 15 och 16. Men om hunden inte följer med utan glider ut mot säcken mellan 13 och 14 så kommer de i en helt annan vinkel och då tycker jag inte det känns så fördelaktigt att svänga höger, tyckte det såg mycket bättre för flera att svänga vänster.

  6. Jo, det håller jag med om. Med förutsättningen att man gjort mindre bra innan så kan svängen åt vänster vara bättre. De flesta valde ju att gå mellan hinder 13 & 18 och då är det svårt att få en bra väg till 14. Jag lagerhandlade och gjorde tysk(serp+bx) på 14.

  7. Jag var lite osäker på om jag skulle vinna något på att lagerhandla 18. Jag måste helt enkelt bygga denna kombination och testa mig fram för det blev som sagt urkasst på tävlingen. Dessutom har Tux en tendens att flyta ut som 17 när han inte har något hinder att suga mot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.