Är helt slut efter påsken… 🙁 Det var helt enkelt en hektisk påsk med tävling, kurs och sedan två dagars möte i Köpenhamn med jobbet.

Jag tycker att Gåsahoppet gick grymt för mig och Tux 😀 !

Första dagen diskade vi oss i bägge klasserna men det kändes bra fram till själva disken. Tux gick fint och jag tyckte att jag kunde springa rätt okej, lite tungt men inte så ont är en kort sammanfattning. Andra dagen slog vi till med en dubbelnolla. I agilitytrean blev vi tvåa efter Bodil med fina Ted. Jag tycker vi gjorde vårt bästa under de förutsättningar vi har just nu och det är jag supernöjd med. I hopptrean så gjorde vi ett bra lopp förutom på ett ställe där jag missbedömde vilken vinkel som Tux skulle hoppa ett hinder. Min handling ledde till en flick mot nästa hinder, det köpte inte Tux utan svängde helt korrekt mot mig men efter lite strul fick jag in honom i tunneln. Resten av loppet tycker jag var riktigt, riktigt bra. Grym Tux!

Påsken fortsatte sedan med kurs på klubben för Niina-Liina Linna och hennes man Teemu Linna. De har hemsida under konstruktion om någon vill läsa mer i framtiden. Kurs är kul men sista dagen var jag trött måste jag erkänna. Jag sprang med Tux ena dagen och sedan hade vi en liten puppy class under eftermiddagarna där Pepstern var med.

För de äldre hundarna var det långbana i klassisk finsk stil som sedan delades upp i mindre delar. För unghundarna så var det enkla övningar som boxhörn, staket, bakombyte, framförbyte och sådant. Viktigast med Tux var nog att jag verkligen fick känna att min inbromsning/svängsignal faktiskt fungerar bra även om jag ligger långt bakom honom. Det är en fråga om tajming från min sida, när jag fick hjälp med vart jag skulle börja bromsa så svängde Tux kanon fast han låg långt framme. Detta är något som jag verkligen har problem med, jag har svårt att hitta känslan när jag skall bromsa in. Men det var bra att se att Tux svarar helt korrekt när jag gör rätt handling, förstås 😕 .

Med Pep så fick jag några bra påpekande om belöningsplacering, jag kan absolut blir rätt stereotyp där. Annars tycker jag Pepstern verkligen är duktig på mycket i agilityn, känns som han är mycket mer tränad än vad han är. Det känns som han har väldigt fin förståelse för handlingen.

Båda var duktiga instruktörer så jag kan absolut rekommendera dom 😀 .

Ett svar

  1. Ja ni såg SÅ bra ut i helgen!!! Men berätta mer om belöningsplacering, när du orkar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.