Åkte till vår ‘vanliga’ träning hos Peter på kvällen med Pep och det gick mycket bättre än det gjorde på morgonen. Jag var lost fortfarande men Pep var mer sig lik och det kändes skönt. Det är inte roligt när man känner att hunden inte trivs, inte tycker att det är meningsfullt det man gör och så kändes det på morgonen. Nu så här i efterhand när jag såg hur han var på eftermiddagen så känner jag att det var något som tryckte Pep. Förmodligen var det ett får som var dumt båda dagarna och det blev lite av ett moment 22 där Pep tidigt fick veta att man inte får gå på fåren samtidigt som han kanske faktiskt hade behövt det. Instruktören sa det till och med flera gånger om det hade varit hans får men såg till ändå att Pep inte gjorde det. Givetvis kanske det säger något om Pep men han är i en svår situation, nya får, orutinerad förare och dessutom en ny förare som ger direktiv samt att han faktiskt försöker göra som man säger (för det mesta ;)).

Ett svar

  1. Våra hundar är ju ganska olika, men du är iallafall inte ensam om vallningsångesten 😛
    Jag och Ninja har just varit hos en ny instruktör som sa många saker som är precis tvärtom mot vad jag hört hittills… En del av sakerna verkade väldigt vettiga, en del förstod jag inte riktigt. Ninja förstod inte varför fåren skulle vara i en fålla istället för utanför med honom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.