Som skrev tidigare så har jag anmält mig till Puppy Class med Pep hos Lolabuland. Jag har skickat iväg första lektionen. Jag har inte riktigt förstått det där, vissa laddar upp hur mycket film som helst och hur många som helst. Men jag tyckte det stod max 5 min per lektion, får kolla upp. Detta är filmat ganska rakt av från ett ganska dåligt träningspass. Det var första gången ute, Pep var rätt distraherad och det blev mycket ‘fipplande’ med godis som fastnade i gräset, han var inte van att söka efter det. Men jag tänkte och kände att så här kan det vara ibland med Pep, det kändes som att det kunde vara bra att visa upp det och jag pallade inte riktigt göra en ny film. Jag skall försöka filma vid fler tillfällen till nästa lektion.

 

Den generella kommentaren från Silvia var belöningsfrekvens, belöningsfrekvens den är för låg. Det är sant, sen är det där med kvaliteten (mina tankar), godis får aldrig upp intensitet med Pep, tvärtom. Han är lugn från början och blir liksom bara lugnare med godis. Samtidigt så är jag lite sådär tveksam att stressa upp honom, Tux har jordens tryck i shejpingen men det är nästan för bra åt andra hållet. Vill minnas att han var rätt lugn och metodisk en gång i tiden. Svårt för jag vill inte riktigt ha honom där Tux är idag för jag får så mycket andra ‘ströbeteenden’ med Tux när jag shejpar som pip och gnäll som faktiskt inte är bra och gör det svårare att träna.

Att han inte riktigt var redo för den mindre lådan skrev hon också men det visste jag ju. Vi har haft lite problem med fyra tassar i lådan av någon konstig anledning, har ju gjort momentet med Tux och Ozz tidigare utan problem men med Pep är det svårare.

3 svar

  1. Hej Mette.
    Jeg deltager i den første Puppy class hos Silvia. Jeg havde også først forstået det som om man kun skulle uploade 5 minutters video for hver lektion, men sådan er det ikke.
    Man kan uploade så meget video man vil, de må bare kun være af 5 minutters varighed hver. Ofte tager jeg 2 til 3 øvelser og filmer og uploader, så får man feed back på dem og kan arbejde videre. Det er en rigtig god hjælp. Senere kan man så filme og uploade nogle af de andre øvelser.

  2. Halloj! Tänkte på 4 tassar i lådan… Kan det gå lättare med en typ kartong med högre kanter? Så att han riktigt måste KLIVA ner i den å sen minska ner kanterna (klippa av) undan för undan…? Borde inte kunna bli så mkt “bensprattel” då?

  3. Fyra tassar i får jag till lättast genom att börja med bak först och därefter klicka i fram med. Lovis har dock assvårt med detta… Använde senast en bunke, sån som man vispar i… Höga kanter! Det är så svårt för mig med att se var hon har sina tassar egetnligen, hon är så liten och det är så mycket päls! Får se hur det går med Kaia sen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.