Det blir nog rätt mycket kursande i år. Vi avslutade Canis-kursen förra tisdagen och har anmält oss till fortsättningen som börjar på sensommaren. Det passar rätt bra för då har vi lite mer tid att få färdigt grundfärdigheterna och jag är ändå inte så tävlingssugen när det gäller lydnaden och Pep. Hoppas vi kan komma till start i ettan till hösten/vintern….eller kanske nästa vår 🙂 . Med Tux avverkade jag lydnaden så himla fort och det var lite tråkigt sen när vi hade gjort lydnadschampionatet så nu tänkte jag att det kunde få ta lite tid.

I tisdags började vi vallkurs hos Peter Bengtsson, Western Ranch och det var nervöst. Pep tyckte det var en kanonkurs, bästa hittills 🙂 . Jag tänkte att hunden skulle bli trött men jag kände att jag var tröttast, efter ett pass hos fåren var jag helt slut. När jag står och tittar så tänker jag att det där fixar jag att träna, jag vet hur jag vill att han skall göra men sen när jag väl går där med fåren så blir jag mest handfallen. Skitjobbigt. Roligt var också att Pepsterns kullbrorsa Sam går på samma kurs. De är inte så lika i utseende, lite av Helan och Halvan faktiskt 😀 . Pepstern tar sig så han kommer kanske ikapp brorsan, jag tycker han har växt till sig som attan de senaste två veckorna.

Av bara farten så anmälde vi oss även till valpkurs/trickskurs hos Lolabuland. Först tänkte jag anmäla mig till springande kontaktfältskursen men ändrade mig för jag tycker han har haft så dålig styrsel på kroppen nu ett tag. Därför kände jag att det kan vänta lite innan jag drar igång på allvar med kontaktfälten. Vi skall vilket fall ge de springande kontaktfälten ett seriöst försök för jag tycker det verkar skoj och det är något nytt för mig. Jag tränar 2+2 parallellt så vi får helt enkelt se vad det blir i slutändan.

3 svar

  1. Jeg går puppy class 1 med Zushi. Det er rigtig godt. Der er mange gode øvelser og Silvia er god til at give feed back.
    Vi har også tilmeldt Running contacts. Glæder mig til det starter i slutet af april 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.