Ändrade mina planer för dagen och åkte ut gick en hel massa med hundarna. Rent fotomässigt är det väl inte superroligt just nu med allt dött gräs. Vi besökte 2 naturreservat, 1 nationalpark och 1 fågelskyddsområde. Låter mer imponerande än vad det är, Dalby Söderskog är sveriges minsta nationalpark och angränsande till den ligger naturreservatet Dalby Norreskog. Det tar cirka en timme att traska runt båda och nu så här på våren var det väldigt lerigt inne i skogen, uppskattades av vissa fyrbenta. Det tråkiga med detta område är att det alltid är mycket folk där, grymt mycket barnfamiljer vilket gör att det kan vara rätt stökigt.

Dalby Norreskog

 

Alldeles nära dessa två ligger Billebjer som är ett pyttelitet naturreservat. Tror det tog 30 minuter att gå runt hela, det är ett krön där man har utsikt över slätten och sedan är det ett vattenfyllt stenbrott.

Jag var sugen på att gå mer så vi åkte ut till Revinghed och då stannade jag en stund vid Vombs ängar som är ett fågelskyddsområde. Det var mycket folk där men jag såg mest gäss och tofsvipor, inte så exotiskt.

2

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.