Ja, här avlöser åkommorna varandra. Provsvaren på Tux kom idag, attans vad snabba dom var på SVA. Han testar positivt för anaplasma eller heter mot anaplasma (känner mig förvirrad). Det säger inte så mycket egentligen mer än att han har haft en fästing med bärandes på bakterien anaplasma. Men med de konstiga hältor Tux har haft så kommer vi behandla honom.

Hältorna är konstiga för att de har varat i exakt 1 dygn. Efter det dygnet så är det lite som om inget har hänt, ingen stelhet efter vila, ingen direkt böjprovsreaktion, typ inget att gå på i form av att man hittar ömhet/smärta någonstans. Hältorna har uppstått vid aktivitet och förmodligen vid svängande men det är inte 100 % säkert. Det verkar komma mycket plötsligt ut ur det blå för honom, sist frös han liksom bara till och satte svansen mellan benen och sprang tillbaka till bilen, innan det var han jätteglad. Han varit väldigt aktiv mellan hältorna, lekt och busat med Pep, sprungit, hoppat och gjort det mesta en pigg hund gör utan några reaktioner alls. Hältorna har enligt mig varit lite ‘kymiga’, han haltar på höger fram men när han rör sig ser han lite ut som det gör ont lite överallt, han sänker huvudet och ser lite småkonstig ut. Jag trodde ett tag att det satt i ryggen men där har vi inte fått fram något konstigt alls.

 

2 svar

  1. Så tråkigt, men samtidigt en fördel att veta vad som felar. Hoppas att han slipper besvären efter behandlingen.

  2. Xanté har också haft diffusa hältor sedan okt. Vi har varit hos diverse veterinärer och alla med olika svar från rygg till knä. Till slut begärde jag att ta ett blodprov på henne och det visade anaplasma. Behandlade med antibiotika i 10dagar och har inte sett en ändå hälta sedan dess trots att jag försökt provocera henne en del.
    Vi håller tummarna för Tux.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.