Eller höger och vänster som vissa lite mer begåvade människor brukar kalla det. Jag tänkte jag skulle ta mig i kragen och lära Pep det, Tux får hänga med av bara farten. Innan lärde jag Tux sväng mot mig (back), sväng från mig (twist) och det blev rätt okej men inte riktigt bra. så fort jag fick lite avstånd till honom så blev tydligen väldigt svårt för honom att avgöra åt vilket håll han skulle svänga. Jag kan faktiskt tänka mig att det är lite svårt att avgöra om man så att säga ligger nära att korsa honom, alltså bakombyta.

Jag köpte Trkmans cik-cap turns för att få lite inspiration. Det var kanske inte så himla mycket nytt i den filmen men det fungerade vilket fall som inspiration då jag kom igång med träningen. Trkmans variant börjar med shaping runt en pinne och sedan generalisera och sätta signal utifrån det.

Jag har även kört den variant som Greg visar i sin Foundationvideo, dvs kampa runt dom i en cirkel. Båda funkar nog lika bra, känns inte som så mkt hundträning med den variant som Greg visar men det är ju en väl beprövad metod. Det går bättre med Pep än med Tux att kampa runt för Tux är så stark att det är svårt att få runt honom ibland. Å andra sidan är Tux faktiskt rätt duktig på signalerna fast att jag har valt att använda samma kommandon som jag hade innan, dvs back och twist. Det var lite fult mot honom men jag gillar dom orden, de känns bra att säga.

Pep tycker att det är supersvårt när han måste flicka, det förstår han i nuläget inte alls och jag har svårt att shejpa fram det. Tux har ju redan gått igenom det tidigare så han flickar gärna numera, ja på kommando då  🙂 . Vet inte riktigt hur jag skall lösa Peps motstånd mot flickandet, just nu har det blivit en del locka-lura istället för shejpande för jag är så frustrerad.

Sen är det största problemet, jag. Det är lättare för mig att tänka medurs/moturs istället för höger och vänster men jag är inte så snabb i tanken får jag erkänna. Försökte köra lite mellan ett antal träd ute golfbanan härom dagen och nja, det blev lite fel här och där. Tanken är att det skall komma mer spontant när jag har tränat mig lite mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.