I förra veckan gjordes en titthålsoperation av mitt knä, en stor bit av menisken plockades bort. Läkaren sa då att jag kommer få knäprotes någon gång i framtiden. Det var givetvis en stor chock. Orsaken var att det var ett stort hål i vad jag då trodde var menisken. Under veckan har det liksom varit mellan hopp och förtvivlan. Många har sagt att de klarar sig utan menisk och det har ju varit hoppfullt, samtidigt har jag inte kunnat släppa vad han sa.

Idag har jag varit på återbesök och tyvärr det lät inte bättre idag. Jag har nu fått tillbaka rörligheten i knät och går rätt okej. Men han förklarade att det är inte menisken som är sönder utan en stor bit brosk och det är därför som jag kommer få ont i framtiden och att jag eventuellt inte kan springa nu. Han sa typ inga muntra ord över huvudtaget.

Det jag kan göra är att banta och träna knät, det kanske skjuter på det oundvikliga. Jag bör dessutom tänka över det här med att springa.

Jag har ingen aning om hur jag skall göra, vad jag skall göra. Allt som är livskvalitet för mig är nu helt plötsligt borta och det går inte säga annat än att det känns jävligt tungt.

8 svar

 1. Skickar en värmande kram, trots att det känns tungt så tänk på att det kan finnas andra alternativ även om du inte ser dem just nu! TA väl hand om dig Kram

 2. Jävla skit också! Håller tummarna stenhårt – se till att få bästa möjlöiga vård! Du är för sjutton elitidrottare. Har du kollat hos ngn idrottsklinik hur de gör med friidrottare som skadas såhär…?

 3. Mette det finns brosk transplantioner som görs i Göteborg.
  Jag har också samma problem som dig men det funkar rätt okej.
  Har inlägg i mina skor och har lärt mig att leva med smärtan.
  Jag har opererat mitt högra knä 13 gånger och det är inte vakert men jag kan springa agility :).
  Kram Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.