Igår var det gång 3 på grundkursen Pepstern och jag går. Det var lika skoj som förra gången. Pep blir alldeles salig, kurs det är grejjor det. Han tycker att man kör igång direkt när man kommer dit och sen behöver vi inte sluta 🙂 .

Gårdagens grundfärdigheter var target (olika typer, vi fick välja själva) och inkallning eller sändande (även här fanns det lite variationer där vi fick välja). När det gäller inkallningar så valde jag att fokusera på vårt stora dilemma och det är ju trycket. Det blev en bra träning. Lite tjatigt men jag tycker ju inte jag får det tryck jag vill ha från Pep, i det mesta. Ja, han visar väl inte direkt hög intensitet/tryck någonstans men han är verkligen supermotiverad. Han vill jämt träna och är superglad så fort vi gör något men det är som han hela tiden spar sig lite lite. Han tar aldrig ut sig riktigt utan kan istället hålla på länge. Så jag tränade på att få riktigt tryck i starten. Jag började kampa upp honom, sen stannar han naturligt när han får ett loss så det är bara att gå ifrån honom där och göra inkallningen. Om man inte tog i så blev det ingen belöning och nytt försök, tror det fungerade bra. Tror också det var himla bra för honom att just fokusera på tryck/acceleration.

Insåg igår att jag har nog en tendens att träna en massa saker samtidigt vilket förstås är hämmande just för att jag då blir tvungen att belöna vissa saker som kanske inte var bra för att andra var bra. Sen tror jag att jag har fokuserat mycket på längd i inkallningarna och visst har vi fått fart då men accelerationen kanske inte har varit där jag vill att den skall vara och då är jag tillbaka i vad belönar. Det är ju dessutom inte fartens om oroar mig utan accelerationen/intensiteten som han då inte riktigt har hittat. Jag skall absolut göra om just denna träning.

Under dessa inkallningar tar han inte i 100 % men han tar i ordentligt och jag tror att med några mer repetitioner så kan det mycket väl lossna helt.

Jag var tvungen att fråga också om det här med att ta i. Det har varit svårt att hitta en korrekt förväntan känner jag. Skall han kunna ta i så att gräset flyger all världens väg eller är det okej just nu att han tar i ordentligt? Problemet är att Pep fortfarande är rätt underutvecklad rent fysiskt, han har fått höjden nu men är inte speciellt stark i kroppen. Samtidigt vill man ju inte vara pjoskig och ursäkta vilka skitbeteenden som helst. Instruktören var väl inne på samma linje som jag, att jag nog inte just nu kan ha förväntningar om det där supertrycket för han har helt enkelt inte fysiken men att det är rätt att jobba på det. Det är dessutom bra styrketräning för honom.

När det gäller targets så valde jag att jobba med targetöverföring då jag har jobbat en del med targets innan. Först kändes det som han inte alls fattade konceptet men sen helt plötsligt så lossnade det.

Det är kul med kurs!

Knäet och lite andra trista saker

Mitt knä är väl inte bättre, det är fortfarande låst så jag kan inte böja det mer än typ 1/3 eller nått i den stilen. Skall till sjukgymnasten imorgon. Jag läste på lite om meniskskador och det var inte så rolig läsning så jag är inte jätteglad.

Det andra tråkiga är att Tux inte är bra han heller. För en månad sedan blev han halt efter träningen. Det gick över snabbt (ett dygn drygt) och han skulle ändå agilityvila så jag åkte inte till veterinär utan tänkte att den vilan skulle räcka. Men han har senaste veckan visat att det är något som gör ont till och från. 🙁

Ja, man kan lugnt säga att 2011 hade kunnat starta bättre…

2 svar

  1. Detta med tryck måste jag testa med Bits – låter som en kul o bra träning. Har aldrig tittat på det så fokuserat…får bli nästa träning;) Lyx att bo i en “storstad” och ha tillgång till ett stort kursutbid!
    INGET kul med ditt knä o Tux:(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.