Ja, så sa jag till husse igår om Piipstern.

Igår tränade vi lite grundträning för agility på klubben. Vi har ju barmark nu eller skall kanske skriva hade för det snöar i skrivande stund. Pep har verkligen förändrats sedan mitten av december. Innan kändes det som han jobbade för att det liksom inte fanns något bättre att göra. Nu har han börjar han verkligen uppskatta träningen och vi har så mycket roligare. Igår fick jag för mig att jag skulle testa lite hur han gjorde om jag gjorde en start med flera hinder rakt fram och sedan sväng tillbaka. Det är just sådana starter som jag har fått kämpa så hårt med Tux med. Tux susar liksom bara rakt fram, förbi mig utan att ens tänka på att bromsa. Mönsterbarnet Pep han trampade om så fint och svängde så tight – ett geni helt enkelt 🙂 (haha).

Idag har vi börjat på vår grundkurs hos Canis Skåne. Det var superskoj, lite mer strukturerad grundträning än vad jag oftast får till. Det är grundträning för tävlingslydnad. Pep var duktig tycker jag, han stegade in bland de andra hundarna i stugan utan några bekymmer och fokuserade superfint. Det blev bra störningsträning också då vi specialtränade att en kursare skulle gå bakom om oss. Han klarade det bra men han tycker att det är svårare att fokusera när sakerna händer bakom än framför.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.