Kan inte minnas hur länge sedan det var som det gick så här dåligt på en tävling 🙁 . Eller det gick väl kanske inte rakt igenom dåligt men det blev vilket fall inga resultat. Huvuddelen av felen låg på mig men även Tux får nog ta sin del av kakan då han gick ur slalom en gång och hoppade vippen en gång.

Första dagen kom vi lite sent, mest för att vi inte hittade en parkeringplats. Vi körde runt, runt och runt tills någon smart person tipsade om en parkering på andra sidan gatan….suck. Vi missade vår första start och därmed var vi ute ur cupen som gick på torsdagen. Jag gick in för att träna lite på kontaktfälten, tror tyvärr att Tux märkte att det inte riktigt på riktigt denna gången för han stannade så fint så. Det var väl en prydlig nolla men inte så mycket mer.

På fredagen började vi att diska oss i hopp 3:a. Tux gick generellt bra hela loppet, jag placerade mig lite kasst när jag skulle lagerhandla. Jag hade förstås kunnat undvika lagerhandlingen men framför allt så tror jag problemet var att jag hade banvandrat lagerhandling och sedan framförbyte. Det var grymt svårt att få till framförbytet i hyfsad position, om jag istället valt bakombyte så hade jag liksom inte haft den konflikten.

I agility 3:an så valde jag att göra en serpentin 2-4 och trycka från A-hindret. Tux läste inte alls av serpentinen, på filmen ser jag att han inte samlar sig det minsta och sedan när han förstår vart han skall så slirar han bara runt på mattan. Det blev en disk när han i röran slank in i tunneln. OM Tux hade läst av serpen så gillade jag verkligen starten, det kändes bra helt enkelt. Det blir hem och träna på liknande starter. I övrigt tycker jag att han gick bra i det loppet.

Lördagens hoppbana var riktigt svår, framför allt en passage. Tyvärr hände något i slalom då Tux gick ur, inte mot mig utan fortsatte på utsidan av slalom. Vi diskade oss senare för jag blev lite störd av det där med slalom, tappade koncentrationen.

Sista loppet för helgen då….Gah, fy fasen vad dåligt jag handlade detta lopp. Tux är på väg in i fel tunnelingång och jag fattar inget, tyckte jag hade threadlat honom. Tux vänder om typ en mm före ingången sen vill han inte flicka in i rätt tunnelingång utan börjar bara gapa på mig. När jag kollar på filmen så ser jag att jag threadlar men inte till tunneln utan mellan de två hindren innan tunneln, hur var det nu…great dog, shame about the….

Sen hade tyvärr Tux inte riktigt ro att vänta tills vippen slog ned i marken så vi fick en 5:a ändå. Ja, vi hade ju tappat en del tid på tunnelstrulet också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.