Grr, jag tror att jag börjar utveckla en allergi mot det där uttrycket. Här i södra Sverige så är det så på mer eller mindre varje tävling och ibland tar domarna till det även om arrangören inte vill. Ogillar starkt…

Jag vill ha bort det, jag vill ha möjlighet att ta om ett hinder utan att behöva gå av banan, faktiskt jag vill ha möjlighet att ta om två hinder om det så skulle behövas utan att bli utvisad. Jag kan göra det snabbt och effektivt och generellt sett så tar jag sällan speciellt mycket tid på mig på banan, så om jag nu skulle göra det var 15-20 start så anser jag att jag faktiskt har betalt för det.

Det är möjligt att arrangören gör någon liten tidsvinst men de förlorar på andra sätt. Det är tråkigt som tävlande vilket förstås skapar dålig stämning och dessutom genomförs det sällan konsekvent. Man ser mellan fingrarna när vissa gör det eller så gäller det bara vissa hinder, typ kontaktfältshindren. Det märkliga är att denna regel brukar oftast bara gälla i klass 3. I klass 1 kan folk få stå och tjata om ett hinder som hunden uppenbarligen inte kan 15 000 gånger men om en klass 3-förare vill be sin hund ta om kontaktfältet så måste man gå av banan.

4 svar

  1. Jag har ärligt talat aldrig fattat varför det är värre att ta om någonting och köra klart inom referenstiden än att bara köra klart inom referenstiden. Dessutom är det ju rätt så diffust vad som är träning på banan. Verkar som att så fort man har diskat sig frivilligt är allt träning men är man inte diskad och ex tar om slalom 111 gånger är det inte träning. Om det nödvändigtvis måste vara så att man måste av vore det bättre om man skrev att det är frivillig diskning som avses så man iaf vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.