men inte med mig säger Pepstern.

Jag tycker inte jag har hitta alla ’knappar’ på Pep, svårt att sätta ord på det men det klickar helt enkelt inte helt ut. Jobbar på det men igår gick det verkligen åt fel håll.

Han är så himla allvarlig när vi skall träna, allvarlig och noga. Han utför oftast saker fint och är väldigt, väldigt lyhörd men detta sker på bekostnad av fart och tryck, tycker jag. Så jag tänkte att jag skulle försöka lätta upp träningen och försöka få honom att ta för sig mer. Jag hade ingen riktig plan mer än typ peppa honom lite och växla mer mellan jobb och lek. När jag försökte peppa honom med i mina öron glada tillrop så tyckte Pep att jag var en riktigt mysko typ. Han ville inte kampa och han till med backade ifrån mig…snopet. Skulle verkligen vilja ha honom lite mer frimodig i träningen men det kanske kommer? Min upplevelse är att han faktiskt är rätt lyhörd, han kommer t ex direkt när jag kallar på honom om han jagar utan att vi direkt har tränat detta och jag behöver inte höja rösten. Han får alltid godis när han kommer men det står inte speciellt högt i kurs och ger jag honom frikommando så drar han efter djuren igen, så det är inte heller ointresse. Bara lyhörd känns det som och det ÄR bekvämt i många sammanhang men just i träningen skulle jag gärna se att han tog för sig mer.

Ikväll skall vi vilket fall premiärsimma för i år, var till djursjukhuset och köpte simkort till grabbarna. Fick en tid nu ikväll, skall bli spännande att se vad Pep tycker, Tux är rutinerad så han vet hur det skall gå till.