Han har blivit alldeles softish, känner inte alls igen det här. Lite som att ha blivit snuvad på konfekten, Greg var liksom inte den Greg som vi har lärt känna igenom åren.

Jag hade bestämt att jag inte skulle gå kursen i år. Största orsaken var att jag kände att jag behövde skapa lite distans till systemet och mer typ ‘hitta mitt eget sätt att handla’. Någonstans under sensommaren så började jag ångra mig gällande att gå kursen. Dels var jag lite nyfiken på hur långt ifrån systemet jag hade hamnat och dels så kände jag verkligen att det är en hel del saker som jag verkligen gillar och vill behålla.

Jag måste säga att det kändes grymt snopet när han sa att många tävlingsbanor är byggda så att det är svårt eller omöjligt att vara konsekvent som handler och att det viktigaste är att veta när man gör avsteg, typ. Alltså hade jag inte alls fått någon distans till systemet som jag trodde för det var exakt det jag hade kommit fram till under våren. Under kursens gång så fick jag nog inte kritik för något som jag inte själv kände eller redan visste om var en svaghet hos mig, till exempel så har jag värdelöst fotarbete i threadles. Jag upplevde att jag ofta känner när jag inte utför ett byte så himla bra, det enda som jag då inte märker är när jag har två händer i serpentiner.

När det gäller det här med att vara inkonsekvent så upplever jag att den största fällan för mig och Tux är om jag hela tiden väljer bort saker/handlingsmanövrar som jag inte är så duktig på. Till exempel så tycker jag att otighta bakombyten är svåra, Tux spurtar ifrån mig och jag klarar inte stötta honom vilket då oftast leder till en father-flick och lägre tempo. En del av dessa hade kanske kunnat bytas ut mot blindbyten istället för bakombyte – men då kommer jag aldrig behärska dom där bakombytena och kanske även försöka trycka in blindbyten där det inte passar/dåligt tajmade.

Det som jag upplever som väldigt bra med greg-systemet för mig är att det är enkelt. KISS helt enkelt. Om jag skall jämföra med andra system så kräver inte greg-systemet så himla mycket av mig fysiskt, alltså det fungerar bra även om jag inte kan vara nära min hund för att jag inte hinner. Det kräver mindre kroppskontroll än en del andra system som jag har försökt att sätta mig in i. Men viktigast av allt, jag känner att jag faktiskt kan träna min hund riktigt bra på varje manöver. Om jag skulle ha ett system som t ex innehåller dryga 30 handlingsmanövrar så kommer jag inte klara att träna dom så att de blir bra (att hunden har full förståelse). För mig känns det som att jag riskerar att kunna göra en hel massa men allt blir sisådär 🙂 .

😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.