I förra veckan var vi på semester i San Francisco 🙂 . Det var trevligt men som det blev så kändes det lite onödigt att resa så långt. Jag ville resa till SF för att se på valar och kanske haj. Utanför SF finns det en ö-grupp som heter Farallon Islands som är ett väldigt bra ställe för whale spotting. Vi hade bokat en båtresa till just Farallon redan första dagen. Tyvärr ringde dom klockan 5 på morgonen och sa att resan var inställd pga vädret. Det var lite knepigt att förstå för det var himla fint väder den dagen men tydligen hade det blåst och kraftigt vågigt vid öarna. När läget blev sådant så hade vi lika gärna rest till New York dit det är mycket kortare restid. Trist, men vi fick sett en hel del ändå och jag fick åka på US Highway 1 vilket jag länge drömt om.

När vår valresa blev inställd åkte vi istället till nöjesparken Six Flags norr om SF. Det var skojigt men läskigt, det var högt och mycket upp och ned, jag börjar kanske bli för gammal för karuseller 😉 .

Dagen efter åkte vi iväg söder ut på Highway 1, på vägen besökte vi Googles kontor. Ja, det var inte jag som vill göra det men det var rätt skoj, de låg jättefint. Det var så himla lummigt och fint där. Sötast var ju de fina googlecyklarna med fina gröna och blå däck.

Från Highway 1 gjorde vi en avstickare på en privat väg som heter 17-mile drive som skulle vara sevärd. Det var den väl, många mycket lyxiga hus och exklusiva golfbanor.

Vi stannade på ett ställe längs med 17-mile drive för att kolla på fåglar. När jag skulle fotografera så upptäckte jag att en liten ö en bit ut i havet var helt smockfull av sälar. Det gick inte att se från land utan då såg det bara ut som om det var en stenig ö. Jag försökte fotografera sälarna som hoppade i vattnet men det gick sådär. Det var rätt svårt att förutse vart de skulle komma upp och det var långt ut.

Vi fortsatte sedan söder ut på H1, vi reste bl a genom Carmel (stan som Clint Eastwood var borgmästare i). Den kaliforniska kusten är vacker.

Sen blev det lite sightseeing SF. Det är verkligen brant i SF! Stan tillhör inte de vackra, husen är inte så piffiga och alla dessa sladdar som går utanför husen känns ‘1800-frösihjäl’. Dessutom är många amerikanska städer lite slitna inne själva stan då de flesta med pengar bor utanför stan. Men till skillnad från en del andra amerikanska städer jag har varit i så kan man promenera där, det finns trottoarer (vilket inte är en självklarhet).  Nedan är en av de klassiska språvagnsstreckorna med Alcatraz i bakgrunden.

En dag hyrde vi cyklar och cyklade över Golden Gate, sedan cyklade vi även upp i bergen som ligger på andra sidan av bron. Det var högt och brant och slitsamt att cykla upp, sen tog det typ 2 minuter att åka ned 🙂 . Man kunde ta en båt tillbaka vilket vi gjorde. För den som är intresserad så kan jag säga att det var billigare att hyra bil än att hyra cyklar så är man ekonomisk och lat så skall man hyra bil istället.

The bridge…rätt fjuttig kan man ju tycka som malmöbo 😉 .

Det känns obligatoriskt att åka till Alcatraz när man är i SF. Jag bävade lite inför detta, tänkte det skulle bli långtråkigt. Men som vanligt är amerikanarna duktiga som attan på att presentera saker och det var riktigt skoj. Väl värt ett besök.

San Franciscos fina skyline från Alcatraz.

Sista dagen reste vi norr ut på Highway 1. Vi promenerade bland redwood träd och sen åkte vi upp till en national park där vi faktiskt fick se en gråval, från land. Najs!

4 svar

  1. Ååhh, jag var i SF-området för ca. 2 månader sedan och jag älskade stället! Önskar jag hade fått se fler grejer än vad jag gjorde. Tack vare ditt inlägg har jag ju en massa nya resetips nästa gång jag ska dit! 😀

  2. Härliga bilder som vanligt. Du kanske skulle börja skriva resehandböcker. Man blir alltid resesugen när man läser och ser dina bilder (något som jag sällan blir i vanliga fall) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.