Var i Danmark igår och avslutade agilitysäsongen 2010 utan att få någon riktig höjdare. Vi började med ett agilitylopp där vi fick en märklig femma på balansen. När jag vänder mig om och släpper Tux så är han inte helt nede i 2+2 men på nedre delen av kontaktfältet. När jag ger ok så skuttar han till men som sagt det var ju inget problem i mina ögon, tydligen i domarens. Loppet i sig var ok men inte heller wow, jag överhandlade Tux lite i en passage och fick en viss tvekan in i tunnel, ett par svängar där han flöt ut lite och så var han lite långsam (överdrivet noga*). Konstigt nog var det inte många nollor på en bana som för mig kändes som rätt enkel. Jag blev 7:a och det var bara 5 nollor.

Hopploppet var bättre, känslan var bättre. Jag kände att jag gav honom mer information och fick därmed bättre tryck. Jag fick en sväng som kunde ha varit bättre men å andra sidan så tror jag ingen var så tight som Tux var i svängarna efter (en serp med push för oss). Tyvärr så drabbades jag av ‘jag litar inte på min hund’ i en väldigt enkel passage in i en tunnelingång rakt fram och Tux tog fel tunnelingång. Han gjorde helt rätt även om det säkert såg lite underligt ut. Jag är på väg mot den ingång som han skall in i och då jag sett att några hundar flickar mot en mur som står på vägen får jag för mig att vända mig mot Tux och ropa. Av någon anledning får jag upp threadlearmen och Tux viker lydigt av till motsatt ingång. Skit! Givetvis kollade han inte ens på det där hindret som hundarna hade flickat mot. Hade varit roligare att få en tid på detta loppet än första då detta kändes bättre från min sida.

* Genomförde kanske den sämsta träningen någonsin i torsdags. Jag var trött, Tux var superladdad och jag tappade humöret TOTALT. Att jag tappade humöret gjorde mig bara ännu mer frustrerad och jag gick gråtande från plan. Då hade jag fått köra slalom rakt fram bara för att få belöna upp det efter att det hade kraschat. Tux hade innan det stannat två pinnar från slutet gång på gång och bara stirrade på de sista två pinnarna. Han kan göra så när han blir osäker och det står något bakom slalom som han inte skall ta (i detta fall var det inte det som var problemet men det var ett av många utfall av extremt dåligt genomförd träning). På fredagsmorgonen åkte jag till klubben och körde igen och givetvis lossnade alla problem typ direkt eftersom jag var lugn och sansad. Skäms…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.