Läste lite i Maria Hagströms bok Från valp till stjärna och hon betonade vikten av att låta valpen vinna i kampen. Alltså om jag minns rätt så skrev hon något att hunden skall vinna så pass mycket att den fortfarande känner att det är värt att kampa. Är det verkligen så? Är det viktigt för hundarna/valpar att vinna kampen? Min upplevelse är att många hundar tycker att kampen är det viktiga och att de förlorar intresse när de vinner, att vinnande faktiskt kan var lite avtaggande för en del hundar, eller? Funderar på om hunden tappar intresset när den vinner, är det då en brist i föremålsintresset så man egentligen borde jobba på det? Jag upplever ofta att det står att hunden skall vinna kampen, att det är viktigt för valpar/unghundar att vinna för att bevara intresset. Det känns lite som det är en vedertagen sanning och att jag har lite kunskapsbrister här.