Igår var vi i Kristianstad och tävlade 3 klasser. Det var en dag då jag kände att det var rätt skönt att jag var i Kristianstad och inte Rieden på VM – Tux och jag gjorde inte så bra ifrån oss mao 🙂 .

I första klassen så öppnade Tux med att inte läsa av min position i starten, men han klarade med nöd och näppe att hoppa alla hinder från rätt håll. Sedan struntade han verkligen i att lyssna på mig efter en lång rak tunnel och for (som många andra hundar) rakt in i nästa tunnel. Jag blev riktigt irriterad! Jag hade sett att flera hundar fortsatte in i nästa tunnel och försökte verkligen i tid tala för Tux att han skulle svänga men icke sa nicke….

Vi fortsatte med att diska oss i nästa klass, i starten. Jag får nog sätta upp den starten på någon träning för jag är lite osäker på hur jag skall eller kan lösa den på bästa sätt.

Tredje klassen för dagen började väldigt bra, första halvan gick helt efter planen men sen började jag tänka och då sumpade jag det braiga. Det blev hackigt ett par hinder och sedan fick en riktig miss där Tux stannade och visste inte om han skulle eller inte skulle hoppa ett hinder. Vi borde ha fått en vägran men domaren kanske inte såg för hon dömde ingen vägran. Vi slutade 4:a. Lite trist för det började så bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.