Jobbade hela förra veckan i Stockholm, det var en pärs! Stockholms trafiksystem är rätt komplext med broar, tunnlar om vartannat och sen trafiken då. Nu är vilketfall första delen gjord och så blir det väl en till senare i höst.

Det blev mycket träning och miljöträning för lille mannen från Wales. Vi gick inte så mycket inne i stan men han var med på lunch och några gånger. Annars blev det mest att vi gick på Gärdet och Djurgården.

Det jag kunde konstatera är att jag måste försöka socialisera Pep med hästar. Han spökar och skäller ut dom, de är helt enkelt jäkligt opålitliga djur enligt honom. Han har dessutom lite svårt att släppa dom även när de har försvunnit ut sikte. Han blir helt enkelt dryyyyg, skällig, spökig, okoncentrerad och trist att ha att göra med. Det där med hästarna kommer från en sak som hände när han precis hade anlänt till Sverige. Vi var på besök hemma hos mina föräldrar, han sprang in i stallet där hästarna stod och åt. Därför såg han inga djur men tyckte väl att det luktade det ju spännande. Helt plötsligt bestämmer sig en av hästarna för att kolla lite närmare på besökaren och helt plötsligt dyker ett hästhuvud upp över en boxkant, precis vid där Pep stod. Han blev förstås skrämd och det har uppenbart satt sina spår.

Vi åkte ut en sväng till Eva K för att Pep skulle få kika lite på fåren. Han tyckte de var spännande, roligt att se hur naturligt det var för honom att följa dom. Snälla Eva lät mig gå lite med Kellie, det var nyttigt. Fundererar så mycket på hur jag skall lägga upp det Pep sen för att det skall bli bra. Tränade lite med Tux tidigare och tyckte det var skitsvårt. Det var svårt nu denna gången också men onekligen bra mycket enklare när man har någon som faktiskt förklarar vad man liksom tränar, så var det inte förra gången. Funtar lite på om jag kanske ändå skulle se om jag kunde träna Tux lite under vintern (ja, beroende på väder och vind, med tanke på förra vintern), enbart för att jag skall få mer koll.

Annars spionerade jag lite på Mija, Helene mfl när de tränade en kväll 🙂 . På fredagskvällen tränade jag och Mari, Tux fick visa upp sitt flickkommando.

På lördagsmorgon körde jag det sista i de mest centrala delen av S-holm, jäklar vad fort det gick när det inte var så mkt trafik. Sedan bar det av till Farsta och agilitytävling. Tux och jag lyckades diska oss i bägge loppen, skit. I agilityloppet var jag klantig och tryckte ut honom till ett hinder som han inte skulle ta. I hopploppet fixade Tux inte en threadlesituation men det känns inte som att han inte lyssnade utan vi hade otur och det var trångt, han hann helt enkelt inte komma in.

Under veckan hann jag köpa nya agilityskor, en välkänd modell som nu finns med Gore-tex. Rätt passande med tanke på hur mycket det regnade under lördagen.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.