Jag borde göra en liten checklista på saker som borde tränas kontinuerligt. Tycker det är alldeles för ofta jag upptäcker att en sak som har fungerat bra helt plötsligt inte fungerar som det skall bara för att jag helt enkelt har glömt att träna det.

Tux har en svaghet i att han svänger för tight runt hinderstöden. Det förekommer i ‘pushar’, ‘threadlar’ och serpentiner. Ligger då hindret på maxhöjd så blir det grymt trångt för honom att hinna upp. I våras tränade jag kontinuerligt just på att han skulle svänga runt hinderstöd. Satte bara upp ett hinder, ignorerade när han rev och belönade massor när han gjorde rätt. I början var det skitmotigt för så fort vi var på 65 cm så kunde han riva flera gånger. Ibland hjälpte jag honom med att sätta en pinne som tog ut svängen lite för att kunna belöna rätt beteende. Hur som helst så nöjde jag mig när vi vid flera tillfällen spikade 70 cm ur alla möjliga och omöjliga vinklar. Problemet ur världen förmodar jag att mitt resonemang var eller så föll det bara i glömska.

Idag dök det upp igen när Tux skulle runt ett hinderstöd, serpentin med en push både före och efter. Det gjorde att han skråade ordentligt över hindret. Problemet uppstod inte förrän vid tredje rundan för då var han så säker på vart han skulle att han förmodligen tightade upp svängen runt stödet ytterligare och voilá så kom rivningarna av det hindret som ett brev på posten. Det känns verkligen som han inte har rivit i dessa situationer på hela sommaren. Det var under våren och tidiga sommaren som jag specialtränade detta.

En sak som faktiskt kändes himla bra idag var att jag inte blev frustrerad eller arg när Tux rev (och det gjorde han många gånger). Det har jag blivit tidigare, gjort time-outer genom att platsa honom och sagt nej. Nu jag när jag faktiskt hade en metod som jag vet att han förstår så blev det en bra mycket trevligare träning för både mig och Tux.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.