Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

4 svar

 1. LTS! Ni ÄR jävligt bra!

  Ett fegt mejl från C tycker jag. Dels för att inte ta tag i sitautionen, är man lärare och inte behärskar en situation så måste man ju fortbilda sig så att man kan vara lärare eller iaf bihandledare. Där utöver hade det väl varit bättre att fråga dig om vem du tror kunde vara en bra handledare isf. Eftersom at situationen är som den är så hade det väl varit bättre att de gjort ett annat feedback-system. Ni är ju flera grymt bra gregorianer på den där kursen… Varför är hon inte öppen för lärande???… det bör man vara om man ska kalla sig lärare…

  Angående offensiv handling så blir jag mer irriterad över att vissa har tagit sig tolkningsföreträde av ordet offensiv. Vad är det som säger att den enda rätta tolkningen av ordet är att springa fortast och behöva vara med hunden överallt? För mig handlar offensiv om självständighet, förtroende och förståelse. Hunden kan självständigt och självsäkert utföra hinder och sekvenser av hinder, den har förtroende för att jag “ligger före i banan” dvs vet vägen och visar den innan hunden är där och vi har en förståelse och respons för varandras signaler. Det är min tolkning.

  Gjorde en reflektion förra helgen då jag sprang som du vet med en hund som inte är utbildad i G-system. Hundens förare sa till mig att jag var tvungen att vara mer “offensiv” än jag är med Lira. ??? Det störde mig som fan. När jag sen sprang fick jag verkligen känna på skillnaden från min egen och den andra hundens utbildning. Ok, jag vet att jag känner min hund bättre men ändå, skillnaden var enorm. Det funkade ju fan inte att vara offensiv enligt min tolkning, för den hunden klarade ju inte av att fixa något själv. Förstod då bättre skillnaden av våra olika tolkningar av ordet offensiv! Jag kan säga att jag rekommenderar att springa med en annan hund för att kanske bättre uppskatta det man själv har.

  Jag bryr mig inte om vad andra tycker. Låt de göra vad de vill, tycka vad de vill, de ska ändå inte springa mina lopp. Jag är nöjd och lycklig med mina val, det måste jag vara för att gå in med tron på att vi ska vinna klassen och det händer ju!

 2. Mette – jag förstår dig verkligen till 100%. Håller med om varje ord.

  Petra – ja, det där med hundträning är svårt för folk att förstå tydligen. Sven Karlsson sa till mina kompisar i Bollnäs att jag “kör bra nuförtiden” och hänvisade till bra resultat. Men hallå, jag kör på samma sätt faktiskt. Det är hunden som börjar bli med på banan. Varför kan folk inte fatta att det inte är på tävling man väljer hur offensiv agility man vill köra utan på träningen?

 3. Förresten, jag anar vem den där personen du pratade med är… Om jag har rätt så blir det då EXTRA komiskt att min ooffensiva handling uppenbarligen visade sig vara snabbare än den handler mer “offensiva” val som hon valde skulle springa med hunden… *fniss*

 4. Jag tycker också att offensiv handling eller vad man nu vill kalla det handlar om kunskap (hundträning).

  De koppel av duktiga finska hundar som dessa peroner ofta refererar till är tränade på agilityhandling sedan 8 veckors ålder. Det är jäkligt vältränade hundar men det tas aldrig upp utan det enda man fokuserar på är vissa handlings moves.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.