Även denna helgen blev det………………*tadaa* agility 🙂 .

Vi tävlade i Hässleholm på lördagen. En väldigt spännande hoppbana som jag hoppas man kan få en skiss på. Tyvärr missade Tux en serpentin, han hamnade bakom ryggen på mig och jag såg inte riktigt vad som hände men han halkade nog. Hursom så hamnade han på fel sida om ett hinder efter det och vi fick en vägran. I agilityklassen var banan inte lika spännande. Dock gjorde Tux en jättebra prestation, var/är supernöjd med honom. Jag tänkte att jag skulle försöka kolla av fälten lite utan att ‘hålla’ honom, att bara hålla inne med okej ett litet tag för att kolla om han verkligen lyssnade och det gjorde han verkligen, superfint. Jag själv var inte helt taggad och det kändes lite som jag var steget efter Tux hela vägen. När han tog sista kontakfältshindret höll jag mycket riktigt på att tappa honom in i fel tunnelingång. Men loppet var ändå bra och Tux gick som sagt riktigt bra. Dessutom vann vi 🙂 !

Jag har märkt att min laddning på de senaste tävlingarna har varit beroende av banornas utformning, spännande utmanande bana = jag jättetaggad, en vanlig bana = jag måttligt taggad. Men alla banor kan inte vara superutmanande och man skall ju kunna hantera alla banor så jag får nog ta tag i det där.

På söndagen hade klubben sista tävlingen för detta året. Det hela avlöpte mycket smärtfritt, klart den lättaste tävlingen i år och på länge. I och med denna tävling så kommer jag lämna agilitysektorn i klubben. Vansinnigt skönt.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.