Minns inte ens hur ämnet kom upp men under Jaakkokursen så sa han att han tyckte att Kelpie var den absolut svåraste rasen för agility. Jag har hört det föut, flera gånger men som kelpieägare höjer man ju på ögonbrynen. Min hund svår, nä inte speciellt tycker jag. Men vad vet jag, jag har bara tränat två hundar och Tux har i jämförelse varit en dröm att träna. Jag antar i klassen världens svåraste agilityhund faller många raser bort då de inte har någon som helst potential, men ändå skulle Kelpie vara så himla svårt? Jag blir nyfiken! 😀

6 svar

 1. Vet inte om jag skulle klassa dom som världens svåraste, men jag har ju bara erfarenhet av BT/pappis-blandning, dvärgpinscher och kelpie, så vad vet jag. 😉 Och i det sällskapet var pinschern definitivt svårast. Det jag kan tänka mig efter att ha tränat två och sprungit med ytterligare ett par kelpar, så är det ju att det är rätt “bulldoziga”, har dom satt riktning åt något håll och bestämt sig, är det bäst man håller sig undan… Har tuggat gräs ordentligt efter att ha blivit fälld av kelpie som ansåg att jag var i vägen. Men visst det hade nog mer med att göra att hon inte läste min handling som jag förväntat mig, då jag inte tränat med henne. Hoppas fler delar sina tankar kan bli intressant. 😀

 2. Pinscher är absolut en ras som skulle ha hamnat på min lista över svåra agilityhundar, de har fysiken och borde kunna vara hur bra som helst men de har sett har bara varit svåra.

 3. Det hade varit intressant att höra Jaakkos motivering om varför kelpie skulle vara så svåra.

  Jag tycker Casey är svår att köra, men om det beror på att han är kelpie om det beror på han som individ och min träning vet jag inte. Jag tror nog det sista faktiskt, eftersom jag jämför med Colt som svänger direkt när jag tänker sväng.

  Dock känner jag igen det Åsa skriver, har dom satt riktning åt ett håll och bestämt sig så får man hålla sig undan. Det är apsvårt att bryta.

  Whiooet borde ju bara en svår agilityhund, kropp och fart som är gjort som agility, men samarbetsviljan?!! Nja…

 4. Haha Sofia , den som fällde mig var Caesys syster Elektra. Flytta på dig kärring, här kommer jag typ…..

 5. Nån annan än jag som testat att springa med en vit herde? Det är som att springa in i en vägg när Indy bestämt sig för en väg. Tack och lov har det blivit bättre 🙂

  Skulle verkligen vara kul att få höra varför han tycker såsom han gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.