Bridging the Gap Between Training and Competition av Rachel Sanders

Detta blir en kort recension, finns inte så mycket att säga. Filmen är producerad av Clean Run och det är någon Rachel Sander som instruerar. Jag har ett projekt under A3-utbildningen där jag skall jobba på Tux vipp. Jag tycker att jag har en rätt okej plan men den där pricken över i saknas när vi tränar. Min förhoppning var att få lite inspiration och ny input från denna DVD. Nja, det är inte mycket nytt, faktiskt inget alls för mig. Det som sägs är okej och kan man inte mycket om agility så är det väl bra tankar men mer än så är det inte.

Dessutom stör det mig att hundarna i videon hade sisådär balanshinder. Jag vill gärna på DVD se det bra, gärna riktigt jäkla bra för man vill liksom inspireras och tagga igång. Om instruktörens hund har en medelmåttig balans så känns det inte så upphetsande att kolla på. Framför allt när det är en person som för mig är helt okänd. Om jag visste att det var instruktör som är superduktig just som instruktör så kanske det hade underlättat men det vet jag inte. Jag upplever detta ofta i Clean Runs DVDer, att de tummar på kvaliteten. Ofta är det en fråga om att tillräckligt med material för att enbart kunna visa det riktigt bra och det kostar förstås pengar. Jag tycker att det är störigt och det drar ned på upplevelsen.

Hur som helst hade Rachel Sanders ingen magisk formula om hur man bibehåller bra kontaktfält när man tävlar, faktiskt hade hon enligt mig ingen formula alls utan men en fråga om grundträning och åter grundträning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.